6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  RalphvRoekel

  2 Vragen: Schone installatie SL en backup iTunes en iPhoto

  Hallo, ik heb even 2 vragen:

  Omdat mijn iMac nu wel erg langzaam is geworden door menige rotzooi en dergelijke, wil ik graag een schone installatie doen van Snow Leopard. Nu heb ik wel eens eerder een poging gedaan. Alleen dan, na het opstarten en het volgen van de installatieinstructies van de cd, kwam mijn computer terug met alle bestanden, setting e.d. in oude staat. daar was is toen blij mee, maar nu zou ik graag willen dat alles is zoals ik hem kreeg nadat ik hem gekocht had;)

  En mijn 2e vraag: Hoe kan ik een reservekopie van mijn iPhoto en iTunes bibliotheek maken? Ik weet dat het mogelijk is, en ik weet ongeveer hoe, maar ik wil absoluut niks kwijtraken, dus ik vraag het maar even voor de zekerheid;)

  Oja als laatste, hoe vriendelijk de opmerking: “gebruik de zoekfunctie” ook gebruik wordt, daar heb ik niks aan, dus bespaar jezelf de moeite om dat neer te zetten hieronder;) haha

  Groetjes Ralph

  Moderator
  unSOUND

  Ik zou gewoon de App opzoeken die de boel nu vertraagd, en die weg gooien in plaats van jezelf veel te veel onnodige heisa op de hals te halen met een herinstallatie… Het is geen Windows…

  Bijdrager
  RalphvRoekel

  okee dat kan, maar toch wil ik liever een clean install..

  Moderator
  unSOUND

  Aha… Het “probleem” zit dus eigenlijk niet in OS X maar tussen de oren…:wink:

  Als je een echte clean install wilt, zul je vanuit de installer eerst de harde schijf moeten wissen. Anders doet hij alleen een Archive & Install, waarbij dus alleen OS X wordt vervangen. Maar als de oorzaak elders ligt, zoals in 3rd party software, dan blijft dat probleem bestaan.

  Wat je dus wel eerst moet hebben, is een volledige kloon van je systeem, op die manier kun je achteraf alles terug zetten wat je terug wilt zetten. Bedenk wel dat dit uren werkt betekend omdat je per programma je bestanden en instellingen terug moet gaan zetten, en je gedoe gaat krijgen met de rechten aangezien de meeste bestanden zijn gelinkt aan je oude account.

  Bijdrager
  RalphvRoekel

  hoe kun je die rechten dan weer terugzetten?

  Moderator
  unSOUND

  Met de hand… Per bestand…

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.