10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:
  Bijdrager
  kaiser pro

  2 vragen over iDVD

  Ik heb 2 vragen over iDVD.

  1. Ik heb een iDVDproject gebrand op een DVD en het iDVDproject bewaard, omdat ik wist dat er later noch meer filmpjes bij zouden komen. Nu wil ik het iDVDproject openen om er filmpjes bij tevoegen en te branden. Maar nu kan iDVD de oude filmpjes niet vinden (ik heb de DVD noch wel).

  2. ik heb meerdere filmpjes in een iDVD project hoe kan ik in elk filmpje hoofdstukjes zetten.

  (ik heb iDVD 5 en iMovie 5)

  :D

  Bijdrager
  Meneer Guggenheimer

  1.De orginele filmpjes moet je wel hebben. Die zitten niet in de project file. Heb je deze nog?

  2.Dat staat in de help file hoe je dat moet doen als je iDVD 6 hebt. Ik weet niet of het in lagere versies wel kan.

  Bijdrager
  sypie

  Over puntje 1: je moet na het opslaan van je project de filmpjes dus NIET verplaatsen en/of verwijderen. Het projectbestand maakt namelijk linkjes aan naar de bestandslocaties.

  Bijdrager
  kaiser pro

  ik zat te denken kan ik de DVD rippen en dan terug in iDVD stoppen of duurt dit heel lang?

  :lol:

  Bijdrager
  sypie

  Lang is in dit geval een relatief begrip, maar als de filmpjes zijn omgezet naar VOB bestanden dan krijg je ze niet weer in de originele staat terug. Maar het kan wel. Ik heb daar ook een LEGAAL stukje software voor die je daar bij kan helpen. Maar dat kan per PB…

  Bijdrager
  jarnoleconte

  Punt 1: Als je het iDVD project archiveerd, Archief => Archiveer Project, is het toch niet meer nodig om de bijbehoorende film bestanden te bewaren, omdat het iDVD project de films in zich opneemt. Of heb ik het hier nu mis? Blijft de kwaliteit dan eigenlijk nog net zo goed als daarvoor?

  Bijdrager
  reposte

  Nee, via die weg maakt iDVD een lijstje met doorverwijzingen naar de originele filmpjes. Wat iDVD wel onthoudt zijn dingen als hoofdstukken en dergelijken.

  Hoofdstukken kun je ook maken door, als je in FC Pro/Express edit, markers te zetten. Ga dan op de marker staan, toests ‘m’ in en je krijgt een schermpje met opties. Hier staat onder andere ook ‘DVD Studio Pro Chapter Marker’ of zoiets bij. Dat werkt volgens mij ook met iDVD.

  Succes!

  Bijdrager
  jarnoleconte

  Betekend archiveren dus dat die onthoud welke filmpjes eraan gebonden zijn. Verander je locatie van dit filmpje dan werkt iDVD dat meteen bij. Dit gebeurd dus niet als je niet hebt gearchiveerd. Klopt dat?
  Dus betkend dat dat als je het film bestand vervolgens verwijderd, het iDVD project alsnog niet werkt?

  Bijdrager
  reposte

  Je zit een eind in de buurt. Het klopt dat als je je originele bestanden weggooit je iDVD-project naar de knoppen is. Maar volgens mij is het niet zo dat als je een bestand verplaatst iDVD automatisch bijhoudt waarheen je ze hebt geplaatst.

  Bijdrager
  jarnoleconte

  Nee dat doet die normaal gesproken niet nee, maar wanneer je een project archiveerd begreep ik dat het iDVD project de film bestanden in zich opneemt, maar het kan ook zijn dat die alleen gewijzigde locaties onthoudt. Dat weet ik dus niet en vraag ik me af.

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.