5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Icepick

  2 vragen over Handbrake

  Hoi,
  Ik heb een aantal muziek dvd’s (dvd’s met videoclips) die ik om wil zetten naar MP4 formaat zodat ik ze op de apple tv2 kan afspelen.. so far so good.. maar toch 2 vragen;

  – Ik wil iedere videoclip (lees chapter) als een aparte file hebben. Nu moet ik telkens een los item in de queue aanmaken hiervoor. Is er een manier om hem automatisch een hele disk te laten rippen en met de hand te laten doornummer oid? Soms staan er wel 15 nummers op een dvd.. en nu moet ik 15 keer het nummertje ophogen met de hand en het chapternummer aanpassen.

  – Mijn 2e vraag is wat lastiger. Als ik de DVD nu rip (veel spul van jaren 80/90) dan krijg ik het eindresultaat op de apple tv2 als 4:3 te zien.. hoe kan ik de dvd rippen en omzetten naar 16:9 formaat? Als ik de dvd in mijn dvd speler stop kan ik op de tv auto zoom aanzetten en maakt ie er wel wat van.. op de een of andere manier heeft de wide zoom geen effect op de apple tv. Dus ik zoek een oplossing in het encoden. Is dit mogelijk?

  Thanks
  Alex

  Bijdrager
  roelpol

  Ik wil iedere videoclip (lees chapter) als een aparte file hebben. Nu moet ik telkens een los item in de queue aanmaken hiervoor. Is er een manier om hem automatisch een hele disk te laten rippen en met de hand te laten doornummer oid? Soms staan er wel 15 nummers op een dvd.. en nu moet ik 15 keer het nummertje ophogen met de hand en het chapternummer aanpassen.

  Ik doe dat elke keer manueel, maar dat is dan van series waar er ongeveer 4 afleveringen per DVD staat. Ik denk dus niet dat dit automatisch kan, maar ik kan me vergissen.

  Mijn 2e vraag is wat lastiger. Als ik de DVD nu rip (veel spul van jaren 80/90) dan krijg ik het eindresultaat op de apple tv2 als 4:3 te zien.. hoe kan ik de dvd rippen en omzetten naar 16:9 formaat? Als ik de dvd in mijn dvd speler stop kan ik op de tv auto zoom aanzetten en maakt ie er wel wat van.. op de een of andere manier heeft de wide zoom geen effect op de apple tv. Dus ik zoek een oplossing in het encoden. Is dit mogelijk?

  Normaal gezien staat er bovenaan een knop met picture settings ofzo, daar kan je heel wat aanpassen inclusief de aspect ratio.

  Hoop dat je hier iets aan hebt.
  Roeland

  Bijdrager
  KarelWillem

  2: Je kan er van maken wat je wilt.

  Knopje bovenaan: Picture Settings
  Keep aspect ratio uitvinken
  Dan een maat met de verhouding 16:9 ingeven

  Bijdrager
  Icepick

  Bedankt voor jullie reacties.. met picture settings ben ik een heel eind gekomen. Jammer alleen dat ie geen losse output files kan maken per chapter.. but so be it..

  Moderator
  unSOUND

  Handbrake kan dat in ieder geval niet. Sommige DVD-rippers kunnen dat wel, dan krijg je dus voor ieder chapter een los VOB bestand. Maar om die dan automatisch om te zetten heb je aan Handbrake ook niks, en moet je uitwijken naar ffmpegX, MPEGstreamclip, VisualHub of andere soortgelijke Apps.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.