9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Q:
  Bijdrager
  LighScan

  2 routers op 1 ADSL-lijn

  Vandaag bij Belgacom (België) geweest. Wij gaan zo’n pack kopen van Internet ADSL Go en Belgacom TV. Hiervoor krijgen we een gratis draadloze router mee die beschikt over een extra aansluiting voor die Belgacom TV. Zo’n aansluiting heeft een gewone router niet.

  Nu hebben wij al een mooie router (een Linksys uitgerust met N-protocol) en zouden wij niet graag deze vervangen met de Belgacom router die overigens enkel over het G-protocol beschikt en enkel WPA ipv WPA2 heeft.

  Daarom dacht ik… Waarom zou ik de ene router niet alleen gebruiken voor het draadloos en bedraad internet en het ander enkel voor Belgacom-tv?
  Bij Belgacom (naar zo’n verkooppunt geweest) zeggen ze dat dit niet gaat. Zelf twijfel ik hier echter over. Ik vraag me af waarom het niet zou gaan.

  Als ik nu 2 ADSL-splitters zou gebruiken, en 2 adsl-kabels laat vertrekken vanuit elk zo’n splitter naar elke router? Ik zie niet in waarom zo’n setup niet zou werken eigenlijk..

  Gast
  Anoniem

  Lijkt mij ook perfect te werken zo kan je ook het bereik verdelen in je huis!

  Bijdrager
  fredmatrack

  Het kan eenvoudiger: sluit jouw Linksys router aan op de router van Belgacom en je bent vertrokken. Sluit je bekabelde computers én je draadloze aan op de Linksys en je hebt ook nog makkelijk een netwerk.

  Voor één ding moet je opletten: de router van Belgacom maakt een eigen, intern netwerkje. Dat valt bijvoorbeeld in de reeks 192.168.1.X. Jouw Linksys mag niet hetzelfde netwerk aanmaken mar moet bijvoorbeeld 192.168.2.X maken. Dat kan je makkelijk instellen.

  Wil het het nog geavanceerder, dan moet je kijken of je die Linksys niet in een soort modus krijg waarbij hij enkel als access point fungeert en verder de functionaliteit van de Belgacom router gebruikt. Zo gaan jouw computers draadloos via de Linksys en bekabeld via de Belgacom router.

  Bijdrager
  queenfan

  2 router op elkaar gaat wel werken, ik heb het ook een speedtouch 780 met daaraan een Airport (ook N protocol).

  Bijdrager
  Edwin377

  alleen even dat Belgacom modem als DHCP server laten werken en die ander in brugmodus Ik heb hier ook een TimeCapsule achter een Alice modem (en voorheen achter andere). Werkt prima.

  Bijdrager
  LighScan

  Bedankt mensen! Met deze tips ga ik zeker al ver geraken. Na de 9ste komt die nieuwe Belgacom-router in huis (pas dan wordt alles geactiveerd etc) en kan ik dankzij jullie tips mijn Linksys blijven gebruiken. Echt top!

  Bijdrager
  desafiadore

  ” Als ik nu 2 ADSL-splitters zou gebruiken, en 2 adsl-kabels laat vertrekken vanuit elk zo’n splitter naar elke router? Ik zie niet in waarom zo’n setup niet zou werken eigenlijk.. ”

  –> Helaas kan dit niet, je kan maar met 1 router ‘ aanloggen’ op de dslam in de centrale.
  Aansluiten van de linksys moet dus inderdaad zoals uitgelegd via een utp kabel.

  Ik zou het wireless gedeelte in de belgacom router uitzetten, de linksys op 192.168.2.xx instellen en
  de DHCP server in de linksys uitzetten en de linksys via een utp kabel aansluiten aan de belgacom router (NIET de WAN poort van de linksys gebruiken, maar gewoon van LAN poort naar de LAN poort op belgacom router.

  Je belgacom router zorgt dan dat alle pc’s een ip adres krijgen en de linksys zorgt er voor dat je wireless N en WPA-2 kan gebruiken. Aansluiten van een bekabelde pc kan nu zowel op de linksys als op de belgacom router, wat je wil, zelfde efffect.

  (als je linksys aansluit via zijn WAN poort krijg je een dubbele NAT / routering in je netwerk, dit is lastig met o.a. open zetten van een poort voor b.v. torrents downloaden en bij netwerkproblemen is het veel lastiger de fout op te sporen.)

  Bijdrager
  LighScan

  Hmm, even voor de duidelijkheid…

  De RJ-11 kabel (het kleine internetkabeltje) laat ik dus vertrekken vanuit zo’n splittertje naar de Belgacom-router. Vanuit de Belgacom-router laat ik doodgewone kabel (RJ-45) vertrekken naar de Linksys-router.

  Ik vraag me alleen af of zo’n setup kan werken? Gaat de Linksys dit accepteren? De Belgacom-router zal de Linksys gewoon behandelen als een PC, dus het signaal zal wel verzonden worden. Maar accepteert de Linksys-router dit signaal via zijn gewone poorten ipv zijn RJ-11 poort?

  http://www.q-s.pl/foto2/WAG54GS-E12.jpg
  Op zo’n gele poort laat ik dus de kabel vanuit een Belgacom-router binnenkomen?

  Het intern netwerkje van de Linksys heb ik al gewijzigd in 192.168.5.1 om alvast niet te conflicteren met de B.Router.

  Bijdrager
  basvcds

  Ja, zo’n gele ingang.

  Let wel op dat je dus bij de linksys de dhcp uitschakelt, en enkel als bridge fungeert, en laat de belgacom het dhcp adres verstrekken.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.