5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  gizzy

  2 netwerken op één UPC alles in 1 pakket

  Beste OMT’ers,

  Momenteel heb ik erg veel problemen met mijn Internet. Ik woon in het zelfde huis als mijn zus en we hebben ieder een eigen netwerk. Het internet komt bij mijn zus binnen via een Cisco epc3212. Vandaar gaat het met een ethernet kabel naar haar Time capsule.

  Nu heb ik een ethernet kabel van de Time capsule naar mijn airport express, die een nieuw netwerk aanmaakt. Na het een en ander gegoogled te hebben begrijp ik dat het netwerk van mijn zus altijd voorrang zal krijgen, en dat dat de rede is van mijn slechte verbinding.

  In de nieuwe situatie wil ik dus het internet splitsen zodra het uit het Cisco modem komt.

  Nu is mijn vraag: Welke router of switch heb ik hiervoor nodig? (Ik hoef verder geen contact te hebben met het netwerk van mijn zus.)

  Stiekem zit ik ook nog te denken aan het upgraden van mijn Airport express (1st gen) naar een Airport extreme. Zal dit het netwerk veel ten goede doen? Ik heb nu problemen met het streamen van mijn mbp naar mijn apple tv.

  Alvast bedankt!

  Groetjes,
  Peter

  Bijdrager
  gizzy

  Niemand?:cry:

  Bijdrager
  macpro

  Kijk eens naar Draytek routers. Daarmee kun je gescheiden netwerken aanmaken (port based VLANs).
  Andere routers kunnen dat ook, mar je moet wel in een wat hoger segment kijken.

  Bijdrager
  gizzy

  Ik heb er even naar gekeken maar dit is wel een erg prijzige oplossing. Ik heb nu het upc modem omgeruild voor een cisco epc3925 modem/router. Hierdoor kan ik direct de netwerken splitsen en heb ik de TC en AE in bridge mode gezet.

  Nu heb ik een nieuw probleem.. Ik kan niet inloggen op mijn nieuwe modem/router via 192.168.0.1. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

  Bijdrager
  gizzy

  Ook al weer opgelost…. Heel gek maar in chrome opent hij hem niet. In safari wel.

  Thanks ieder geval!

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.