7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Willianneee

  2 netwerk kabels verbinden

  Hoi allemaal,

  Hier een ietwat ‘groentje’ met betrekking tot dit onderwerp.

  Ik woon in een huis met drie verdiepingen en tot op heden stond het modem op de 2e etage. Nu krijgen wij vanaf volgende week interactieve TV en daardoor moest het modem naar beneden. Nu zit ik met het probleem dat ik boven op zolder geen netwerk meer heb via de kabel.

  Hoe kan ik dit het beste oplossen? Ik had een koppelaar gekocht bij de Gamma en die op de 2e verdieping aangesloten tussen de internetkabel van beneden en de internetkabel die naar de zolder loopt. Tot op heden zonder resultaat.

  Iemand die mij verder kan helpen?

  Bijdrager
  SunKeeper

  Wat voor soort koppelaar? Raar dat dat niet werkt.

  Mogelijk helpt een powered switch. Maar ik kan me niet voorstellen dat die kabel langer dan honderd meter is, dus afname van het signaal zou het probleem niet mogen zijn.

  Bijdrager
  computer space

  Enige denkbare is dat het heel gare kabels zijn die zelfs voor 100 mbit ondermaats zijn.
  Andere wat ik denk: Modem op de 2e, was die wel over UTP aangesloten? Of was het een UTP achtige stekker met afwijkende bedrading?

  Geblokkeerd
  Anoniem

  tp link router ertussen plaatsen. die kan ook streaming goed aan.
  Kosten 34 euro ongeveer.
  Kan je ook nog nas server aan hangen en je hebt wifi door heel het huis.
  Makkelijkste oplossing.

  @computerspace, uje bedoeld dat hij rj35 heeft gekoppeld met rj45 :P?

  Bijdrager
  KarelWillem

  Wij hebben links en rechts ethernet-kabels met zo’n stekkertje van 75 cent aan elkaar gekoppeld.

  En halen daarmee zelfs 500/500 Mbit/s.

  Dat moet dus probleemloos werken.

  Bijdrager
  fixar

  Als het modem (ADSL?) op de tweede verdieping stond, moeten we er ernstig rekening mee houden dat de kabel die daar naar toe liep een telefoonkabel was…. al dan niet met een rj11 stekkertje eraan. Of anders wel oude ISDN-bekabeling o.i.d. en dan gaat geen tussenstukje of switch werken om daar signaal doorheen te krijgen.

  Ik zou eerst eens de twee afzonderlijke kabels eens testen op hun werking.

  Bijdrager
  iDog

  Even ervan uitgaande dat je begane grond, 1e etage en 2e etage hebt (3 verdiepingen) begrijp ik dat nu je modem op de begane grond staat en vroeger op de 2e etage ? (http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/1313/)

  Heb je nu via die “internetkabel” die van begane grond naar de 1e etage loopt nog altijd internet ? Als je dat getest hebt en werkt is het misschien ook handig om te weten of er op de begane grond ook een router naast dat modem staat die de netwerkverbindingen intern verder verdeelt ? Of heeft het modem een ingebouwde router en doet hij zelf al aan DHCP ?

  Wat @fixar ook zegt, test dan vervolgens ook eens de kabel van de 1e etage naar de 2e etage mbv een kabeltester of een rechtstreekse verbinding tussen 2 laptops/macs/pc’s. Een vast ipadres instellen op elk van de machines (192.168.1.100 en 192.168.1.101 bijv.) en dan kijken of je kunt pingen van de ene naar de andere machine. Als dat goed werkt, dan is in ieder geval je kabel ok. Doe daarna hetzelfde truukje met dat tussenstukje van de gamma waarbij je dus enkel de kabel op de begane grond die nu nog in het modem zit aansluit op de machine die eerst op de 1e etage stond. Werkt dat ook, dan is het in ieder geval niet je kabel, maar zit het probleem dus in je modem/router.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.