10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:
  Bijdrager
  JohnHenry

  2 monitoren aansluiten om een mac mini ?

  Hi, is het mogelijk om 2 monitoren van 30 inch aan te sluiten op n macmini ?
  via dual link dvi of op n andere manier ?

  Bijdrager
  AppleStef

  Ja, 1 via Thunderbolt en 1 via HDMI.

  Let op: Thunderbolt kan tot 2560 x 1600, maar HDMI kan maar tot 1920 x 1200 weergeven.


  [size=2]Bron[/size]

  Bijdrager
  JohnHenry

  ai ai ai nee, is er geen mogelijkheid om beide schermen 2560 x 1600 te geven ?

  Moderator
  Night

  Nee dus. Tenzij je aan een ‘aparte‘ oplossing denkt.

  Bijdrager
  AppleStef

  Dan heb je nog steeds maar 1920×1200.

  Bijdrager
  JohnHenry

  Hmm met die aparte oplossing kom ik er nog niet toch ?
  2x 1920 x 1200 hebben ze het daar over..

  Bijdrager
  iep

  Het probleem is hier niet Thunderbolt want die kan dat gewoon (je kunt prima 2 Thunderbolt displays aansluiten op de Mac mini maar dan moet je ze wel daisy chainen (doorlussen)). Het probleem is ook niet de Mac mini want zoals je hierboven al ziet kan die het ook gewoon. Het probleem in deze is de beschikbaarheid van een aansluitmogelijkheid voor 2 niet-Thunderbolt monitoren. Eentje is geen probleem middels de mDP-dual link DVI adapter maar voor de tweede heb je geen beschikbare aansluiting meer. Eigenlijk heb je hier iets van een Y-kabel nodig die er 2 aansluitingen van maakt.

  Die Matrox oplossing is inderdaad een “aparte” oplossing want het gebruikt een trucje. Het houdt het OS voor de gek. Je sluit weliswaar 2 schermen aan maar het OS ziet er maar 1 (vandaar ook de resolutie van 3840 want dat is 1920+1920 :)). Dat heeft een groot nadeel omdat alles wat maar gecentreerd op het scherm wordt weergegeven voor de ene helft op scherm 1 komt en voor de andere helft op scherm 2. Bij gebruik van 2 Thunderbolt schermen ziet het OS 2 losse schermen en kun je ieder scherm van een wallpaper voorzien, andere resolutie en heb je een hoofdscherm met 2e scherm waardoor meldingen ook echt gecentreerd op het scherm komen (het hoofdscherm om precies te zijn; daar staan ook het dock en de menubar).

  Bijdrager
  CedricH

  De enige mogelijkheid is dus via twee Thunderbolt Displays maar dat zal een vrij dure oplossing zijn, tenzij Apple in een volgende revisie twee Thunderbolt poorten op de mini stopt of de output resolutie van de HDMI uitgang verhoogt.

  Bijdrager
  iep

  Of fabrikanten komen eens een keer met displays die je kunt daisy chainen want dat is iets wat de DisplayPort standaard ondersteund. Daar heb je niet speciaal Thunderbolt voor nodig. Nou zou ik ook geen bezwaar hebben tegen Thunderbolt schermen die te daisy chainen zijn, je hebt dan immers dezelfde functionaliteit:)

  Bijdrager
  Kleintje

  *Schop!

  Ik heb dus laatste model Mac Mini met een 27″ Samsung. Volgens de spec 56 tot 75Hz. Volgens Matrox werkt het alleen bij 50Hz schermen. Ook vreemd… Of niet?

  Om nu even een Apple scherm van € 900,- erbij te kopen gaat me weer wat ver. Aan de andere kant; Een Samsung kost € 309,- + € 151 Matrox zit je al op de helft :-).

  Handig dat geen één ander merk Thunderbolt heeft…

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.