10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)
 • Q:
  Moderator
  Strifer

  2 iPhones, 1 Apple ID en nu iCloud!?

  Hallo allemaal,

  Mijn vriendin gebruikt met haar iPhone4 (en ook haar 3G destijds) mijn Apple ID. Ik gebruik uiteraard ditzelfde Apple ID (mijn eigen e-mail adres = account) voor mijn eigen iPhone4 (voorheen ook een 3G). Dit werkte allemaal prima. Ik heb zelf daarnaast een MobileMe account (me.com e-mail adres = account) waar zij niet gebruik van maakt. Ik heb dit vooral voor ’t gemak en het syncen van contacten en agenda.

  Hoe doen we dit nu met iCloud? Ik wil niet haar contacten door de mijne heen gesynced hebben en zij de mijne niet. Ik zie namelijk het e-mail adres staan van mijn Apple ID in haar iPhone bij iCloud. Is het nu de bedoeling dat zij een apart iCloud account aanmaakt? Kan zij dan nog wel met mijn Apple ID apps downloaden?

  Ik zit nu eigenlijk te denken: zit ik straks met twee iClouds? Eentje via mijn Apple ID en eentje via mijn MobileMe?

  Bijdrager
  markkeulen

  goede vraag. Ik heb hetzelfde probleem. wie weet meer?

  Bijdrager
  janheij

  Geeft dit geen antwoord op de vraag:

  http://support.apple.com/kb/HT4895
  en dan -> Using one Apple ID for iCloud and a different Apple ID for Store Purchases

  Ik zit ook met het probleem dat ik MobileMe heb en een losse Apple ID via Hotmail…

  Moderator
  Strifer

  Als ik op iCloud kijk in mijn iPhone (via de instellingen) kan ik de volgende ‘onderdelen’ aan en uitzetten:

  – e-mail (mijn eigen email adres is een IMAP account; hoe zit dit syncen?)
  – contacten
  – agenda’s
  – herinneringen
  – bladwijzers
  – notities
  – fotostream (uit)
  – documenten en gegevens
  – zoek mijn iPhone (dit is mijn iCloud met mijn normale e-mail.. ik heb ook nog een MobileMe account..)

  Als ik vervolgens bij de instellingen bij de Store kijk, dan staat daar:

  – apps
  – boeken

  Dit doet mij vermoeden dat ik gewoon een iCloud kan aanmaken voor haar met haar eigen e-mail adres. Zo kan ze de dingen syncen uit het eerste lijstje. De store werkt dan gewoon met ’t originele Apple ID. Hoewel dat Apple ID adres hetzelfde is als mijn eigen iCloud…. :s

  Moderator
  Strifer

  @jan

  thanks. het bevestigd denk ik mij vermoeden.

  iPhone, iPad, or iPod touch:?

  When you first set up your iOS 5 device, enter the Apple ID you want to use with iCloud. If you skipped the setup assistant, sign in to Settings > iCloud and enter the Apple ID you’d like to use with iCloud.
  In Settings > Store, sign in with the Apple ID you want to use for store purchases (including iTunes in the Cloud and iTunes Match). You may need to sign out first to change the Apple ID.
  Mac:

  Enter the Apple ID you want to use for iCloud in Apple (?) menu > System Preferences > iCloud.
  Enter the Apple ID you want to use for store purchases (including iTunes in the Cloud and iTunes Match) in iTunes > iTunes Store

  Moderator
  Strifer

  Meh,

  Kennelijk heeft mijn vriendin (of ik eigenlijk) ooit al ’s haar e-mail adres gebruikt voor een Apple ID. Geen probleem natuurlijk, want ik kan natuurlijk gewoon dat Apple ID gebruiken voor iCloud. Zowel op icloud.com als op de iPhone wil ie niet inloggen, omdat het e-mail adres niet geverifieerd is. Er zit wel een mailtje in haar inbox waar je op een link kan klikken op de verifiëren. Zodra ik daar op klik geeft ie aan dat het email adres al een keer eerder geverifieerd is. Zou dit komen, omdat het allemaal zo druk is op de servers van Apple? Of heeft ie per ongeluk haar email als tweede e-mail aan mijn eigen Apple ID willen toevoegen ofzo waardoor er nu stiekem een conflict is?

  Morgen maar weer ’s proberen. Ik kan niet op haar Apple ID of mijn Apple ID inloggen op de Apple website (wel op mijn icloud website, niet op de hare). Vreemd.

  Moderator
  Strifer

  Okay,

  Je kan dus inderdaad een eenzelfde Apple ID blijven gebruiken voor je apps. Ik heb dit nu zo ingesteld op mijn eigen iPhone en die van mijn vriendin. Daarnaast heb ik een iCloud account op hetzelfde e-mail adres als mijn Apple ID en heeft mijn vriendin een apart iCloud account op haar e-mail adres. De verdeling is zeg maar zoals in mijn eerdere post beschreven staat.

  Het gehannes met de emails en de verificatie is opgelost. De servers van Apple waren nogal overbelast, dus ik kon niets wijzigen. Bleek wel dat ineens op mijn Apple ID (en dus ook iCloud) het adres van mijn vriendin als tweede adres te zijn toegevoegd – hoewel dit adres dit op zichzelf dus al een Apple ID is. Hoe dit nou gebeurd is weet ik niet exact… ik zal wel niet helemaal helder zijn geweest. Anyway… haar adres heb ik uit mijn Apple ID/iCloud verwijderd en haar eigen e-mail adres is nu dus als correct werkende (iMessage, Facetime, syncing, etc) Apple ID/iCloud werkend.

  Yay.

  Nu alles nog even updaten naar Mac OS X 10.7.2:o

  Bijdrager
  Connstellation

  Hallo,

  Kan er iemand even resumeren aub? Want geraak er niet wijs uit wat jullie allemaal schrijven :-S

  Ik heb een iPhone 4 met iCloud-account (voorheen MobileMe dus). Morgen heeft mijn vrouwtje haar eigen iPhone 3GS. Ik zou mijn apps ook op haar iPhone willen zetten. Ook wil ik mijn iCal-agenda, contacten en bladwijzers met haar delen maar zou graag met haar kunnen “iMessagen” dus heeft ze een eigen iCloud-account nodig, niet?

  Hoe pak ik dat nu aan?

  Hartelijke dank voor jullie antwoord,
  Brecht

  Bijdrager
  Connstellation

  aanvulling: Ik wil dus geen gedeelde agenda maar gewoon onze agenda samen…

  Moderator
  Strifer

  Hoi Brecht,

  Als je apps, maar ook alle contacten, agenda’s en bladwijzers wilt delen dan moet je bij deze opties je ‘nieuwe’ iCloud account (voorheen je MobileMe account; ik neem aan dat je op dit account ook je apps hebt gekocht) ingeven op zowel je eigen telefoon als die van je vrouw. Dan kun je alles delen.

  Voor de iMessage functie kun je ook gebruik maken jullie telefoonnummers als ID, als je bij de instellingen van je iPhone kijkt zie je het vanzelf onder Berichten staan. Waarschijnlijk staat er zowel een nummer als een e-mail adres nu, maar dat e-mail adres moet dan dus uitgelogd worden (beiden iPhones). Als je zowel via je telefoonnummer als een iCloud bereikbaar willen zijn op iMessage dan is het de bedoeling dat jij je gewone iCloud account ingeeft bij de instellingen van de Berichten app (via instellingen) en dat je voor je vrouw voor enkel iMessage een aparte iCloud aanmaakt die je ook enkel op haar iPhone bij de instellingen onder Berichten ingeeft.

  Succes!

10 berichten aan het bekijken - 1 tot 10 (van in totaal 10)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.