3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  Undaunted

  2 indentieke soundcards, hoe geef ik ze een andere naam?

  Ik heb twee “firewire Pro LightBridge” soundcards gekocht. unit 1 aangesloten op computer A, unit 2 aangesloten op computer B, en een firewirenetwerk tussen de beide computers.

  Onmiddelijk worden beide kaarten in het instellingen menu gelezen – met beide dezelfde naam “firewire Pro LightBridge” en kan ik niet meer zien welke geluidskaart bij welke computer hoort. Vanwege de complexe routing is het cruciaal dat ik weet op welke kaart ik aan’t aanpassen ben. DUssss.. mijn vraag:

  Hoe hernoem ik een geluidskaart, de naam de MacOSX eraan heeft gegeven?

  EDIT: Ik kan m’n vraag allicht beter aanpassen. Als ik de firewire 800 tussen beide computers weghaal heeft elke computer gewoon weer netjes 1 geluidskaart. Betere vraag zou zijn, hoe voorkom ik dat de informatie van de geluidskaarten doorgegeven wordt wanneer ik er een firewire 800 kabel tussen hang??

  Bijdrager
  eklein

  Aangezien beide macs over een enkele firewire bus beschikken heeft het verbinden van beide tot gevolg dat alle firewire apparaten op beide macs zijn aangesloten. Naast hernoemen waarvan ik niet weet of het mogelijk is zie ik nog twee andere oplossingen. Gebruik gewoon een ethernet netwerk of plaats een extra firewire kaart.

  Bijdrager
  Undaunted

  Aaah ok vandaar. Ik had gehoopt/verwacht/gedacht dat de firewire 800 en 400 over twee bussen gingen. Dat verklaart een hoop. Goed, gebruik ik daar het ethernet netwerk voor. Bedankt!

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.