5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Yvo

  2 iCloud mailadressen op 1 iCloud

  Mijn vrouw en ik hebben allebei verschillende mac toestellen. We hebben 1 iCloud account met een cloud email op mijn naam. Nu zou ik voor mijn vrouw ook een mailadres willen aanmaken binnen dezelfde icloudaccount. Ik zou voor haar eveneens een cloudaccount kunnen aanmaken maar ik vrees dat zij dan bijvoorbeeld geen toegang meer zou hebben op de fotobibliotheek.
  Hoe kan ik in mijn cloudaccount een tweede mailadres aanmaken. Ik spreek dus niet over aliassen maar een volledig apart mailadres.

  Bijdrager
  GoeieDag

  Kan niet.

  Bijdrager
  Yvo

  Bedankt voor je antwoord. Ik vreesde het al maar indien ik dan een tweede iCoudaccount aanmaak zal mijn echtgenote dan via haar account dan nog toegang hebben tot bijvoorbeeld de gezamenlijke fotobib?

  Bijdrager
  GoeieDag

  Nee, dat kan niet.

  Wel via de optie ‘Gedeelde albums’. Lees hier: https://support.apple.com/nl-nl/HT202786 (is niet goed vertaald, want bij bij Voordat u begint Punt 3 lijkt het alsof je toch hetzelfde Apple ID moet gebruiken, maar het gaat om de eigen devices die je hiervoor wilt gebruiken.)

  Bijdrager
  Pharris

  Ik heb voor mijn gezin een “familie”-account aangemaakt. Iedereen heeft dit naast zijn “eigen” account op zijn of haar telefoon/ipad/computer staan. Werkt als een tierelier. Misschien dat dit voor jullie ook een idee is?

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.