5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Hotmusic

  2 Cursors…. ?

  Voor sommigen misschien een rare vraag maar ik zou er een moord voor doen…

  Ik gebruik een MacPro met 2 x een 24″ beeldscherm daaraan. Ik gebruik mijn setje icm Logic Studio en Ableton Live om muziek mee te maken. Regelmatig komen er vrienden over de vloer waarmee we samen produceren.

  Wat me echt geweldig lijkt; als ik op de MacPro 2 usb muizen zou kunnen aansluiten zodat ik en m’n studio buddy tegelijk in 1 project kunnen werken(2 cursors!). Om dit te visualiseren heb ik een mooi voorbeeld:

  http://www.dualosx.com/dualosx_video.html

  Ik heb al uren google werk verricht is dualosx is het beste wat ik tegen kom. De link in de website waar de software te downloaden is is dood. Ik zou er zelf een beloning voor over hebben voor de gene die me aan zo’n software kan helpen!!

  Kan het eigenlijk wel (programmeer technisch gezien)…. ?

  Groetjes Rick

  ook te bereiken op [email protected]

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Dualosx lijkt een beetje nep te zijn (er is ook geen torrent van), de download bevat alleen de readme. Op een forum las ik dat iemand al reeds in 2006 de programmeur een mail had gestuurd hier over waar geen antwoord op kwam.
  Verder heb ik helaas geen idee of er een alternatief is…

  Programmeer technisch is het helemaal geen probleem hoor. Vroeger had je dit bekende spel en dat speelde we in de jaren ’80 toch ook met twee joysticks? Nu heb je dan twee schermen maar dat is slechts een kwestie van de juiste grafische kaart aanspreken en verder krijg je twee gescheiden processen.

  Bijdrager
  tinus_omt

  Onder Linux is dit een mogelijkheid, al werkt het niet altijd even goed. Het is natuurlijk niet zo moeilijk om in plaats van 1 pijltje er twee te laten zien, maar applicaties verwachten dat er maar 1 pijltje is.

  Onder Linux raken applicaties bijvoorbeeld gemakkelijk in de war als je met de muis op een knop klikt, terwijl de applicatie nooit de melding heeft gekregen dat de cursor er overheen ging. Normaal krijgen de knoppen een highlight als je de muiscursor er overheen beweegt, en als die highlight er niet is kun je de knop dus ook niet aanklikken. Dat zie je al als je cursor toevallig op de knop staat als een venster verschijnt (dus dat je er op staat, maar er niet naartoe bewogen bent). Als de applicatie allemaal vreemde meldingen krijgt dat de cursor op twee knoppen tegelijk staat werkt het al helemaal niet.

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Als de applicatie allemaal vreemde meldingen krijgt dat de cursor op twee knoppen tegelijk staat werkt het al helemaal niet.

  Twee cursors voor één applicatie kan natuurlijk niet. Dat is ongeveer het zelfde als twee automobilisten achter het zelfde stuur. Maar heb je twee of meer programma’s nodig voor één project, dan moet het te verwezenlijken zijn om met twee programma’s tegelijk te werken elk op zijn eigen scherm. Nu kijken alle programma’s naar het zelfde muis signaal of beweging, maar als een computer kan lezen vanaf meerdere schijven, waarom dan niet twee muizen?

  Bijdrager
  dj bazzie wazzie

  Een programma kijkt zelf niet naar de muis maar ontvangt een event van het systeem. Als het andersom was zoals jullie zeggen zou het systeem pas rare dingen doen. Het besturing systeem (niet grafisch) heeft een coordinaten veld. In dit veld zijn weer allemaal kleine veldjes waarin bijvoorbeeld een button gerendered moeten worden. De muis wordt door het systeem afgehandeld en met de coordinaten van de muis wordt gekeken boven welk veld (frame) de muis zich bevind. Dit frame is gekoppeld aan een bepaald object in de applicatie. Dit object krijgt dan pas van het systeem een trigger dat de muis zich in zijn gebied bevind en alleen als er geen andere frames boven liggen. Als het zo zou werken als boven genoemd zou het betekenen dat een button op de achtergrond (van een venster op de achtergrond) zou kunnen reageren op de muis en dit willen we niet. Dit is de reden waarom het systeem de muis afhandeling doet en niet de applicatie zelf.

  Het is dus niet erg om meerdere muizen in dezelfde applicatie te hebben maar is wel van belang dat zowel os x als de kernel hier goed mee overweg kunnen. Multitouch is toch ook gewoon duo muis.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.