4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  Joost23

  2 beheerders accounts maar NIET dezelfde mogelijkheden

  Hallo allemaal,

  Ik zit met een issue waar ik niet uit kom. Nu in Lion, eerder in Snow Leopard.

  Op mijn iMac heb ik twee beheerdersaccounts. 1 voor mij, 1 voor vriendin. Beiden beheerder.
  Op mijn account mag er duidelijk meer dan op haar account en dat snap ik niet

  Voorbeeld:
  – foto uploaden met Picasa Web Uploader werkt wel vanuit mijn account, maar niet vanuit haar account. Upload-proces start gewoon NIET
  – handtekening-truc in voorvertoning: bij mij gelukt, bij haar: handtekening wordt herkend, maar opslaan lukt niet.
  – foto’s bewerken in iPhoto, wordt niet opgeslagen.

  Heel handig verder, om verschillende accounts te hebben (Mail, iTunes etc) maar volgens mij zijn beheerrechten nog altijd beheerrechten en moet je dan dus alle acties kunnen uitvoeren. Of gaat mijn redenatie ergens krom?

  Bijdrager
  iep

  Dat heeft niet echt meteen wat met rechten te maken en al helemaal niet met beheerrechten. Het kan ook gewoon problemen in iemands profiel zijn die er voor zorgen dat iets niet kan. Daarnaast moeten ook de applicaties zelf meerdere profielen ondersteunen. Ik neem aan dat de flickr uploader met 2 verschillende flickr accounts onder 2 verschillende OS X gebruikers moet werken. Als je Lion draait heb je ook nog de kans op incompatible software (zorg dat alles up to date is!) en probleempjes die zijn ontstaan door het upgraden. Een schone installatie kan soms een verbetering zijn. Tja en dan is er nog het feit dat dit een hele nieuwe release is waarin de nodige bugs kunnen zitten. Een .1 en .2 update verhelpen vaak al dit soort bugs volledig. Early adaptors bugs zou je ze kunnen noemen.

  Bijdrager
  Joost23

  Hoi iep,

  Dank voor je reactie. Denk alleen niet dat het early adapters probleem is, had het met SL ook al.
  En logisch dat niet alle programma’s dubbel gebruikt mogen worden, maar de handtekening-tool van voorvertoning zou toch wel moeten werken….

  Ik denk zelf corrupt account….

  Bijdrager
  iep

  Dat kan een hele goede mogelijkheid zijn. Je kunt eens kijken of je het met een nieuw aangemaakt account ook zo hebt of dat het daar wel goed mee werkt. Dan heb je vrij snel je antwoord.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.