7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  Kippewit

  2 airportkaarten >> hoe?

  Hoi,

  Ik heb net een airportkaart in mn ibook gestoken, en eentje in m’n imac. Ik heb geen basestation, normaal gezien zouden ze zo elkaar ook moeten kunnen zien was mij gezegd.
  Nu, als ik op de imac op het airport-icoontje klik, dan kan ik “netwerk aanmaken” kiezen. Op de ibook wordt na enkele seconden deze naam zichtbaar in het airport menuutje en staat daar aangevinkt.

  >> Hoe kan ik nu bestanden uitwisselen tussen de 2 compuers?

  Bedankt!

  Bijdrager
  Chris Meijburg

  Als je in de Finder bent, klik dan Appeltje-K.
  Je krijgt dan als het goed is een lijstje, als je daar op “local” klikt krijg je weer een lijstje waar de andere Mac tussen zou moeten staan.

  Bijdrager
  Kippewit

  Hmm, op de ibook staat Panther, en daar moet je iets intypen, er staat geen lijstje.
  Als je bij ‘netwerken’ kijkt, dan zegt hij “De alias Network kan niet worden geopend omdat het originele onderdeel niet kan worden gevonden.”

  Bijdrager
  Oppie

  Panther deed bij mij ook een beetje moeilijk met netwerken, heb betreffende alias én orgineel weggegooid, en daarna even een herstart. Nu zal je als je weer via het AirPort menu icoon de iMac kiest, in een Finder-venster onder ‘Netwerk’ de ‘Samengebruik’ (of ‘Delen’ in 10.3) naam moeten zien van de iMac. Aanklikken geeft een icoon met ‘Verbinden’, en dit doe je dan! BTW, staat bestandsdeling in samengebruik aan?
  Ik heb dit net even gedaan met iBook 10.3 en iMac 10.2, en zo werkt het goed.

  Bijdrager
  Scotty

  Hoi,

  Wij proberen c2c via airport (zonder basestation) op te zetten en dat lukt soms wel soms niet. Wij komen (nog) niet achter waar dat aan ligt. In beide machines PM g4 en iBoek g4 zijn extreme kaarten ingebouwd. Beide machines draaien 10.3.1. Wat ons opvalt is dat na een restart de preferences voor sharing weer uitgezet zijn (voor het creeren van een netwerk wordt vinkje aangezet, maar na een restart is het vinkje weer uit).

  Onder 10.2.6 blijven de preferences wel bewaard. Doet 10.3.1 iets vreemd, of doen wij iets vreemd?

  Bijdrager
  Oppie

  Waarom het niet lukt, weet ik ook niet; moet je iets specifieker zijn.

  Wel heb ik ook enkele malen meegemaakt dat na een herstart ‘Bestandsdeling’ weer uit stond. Echter de meeste (her-)starts gaven geen probleem; maar ik denk dus dat het idd niet aan jullie ligt…:?

  Bijdrager
  joostovermars

  Ik heb precies hetzelfde probleem: G4 en PB met beide airportkaartje erin en 10.3.1. Het ligt NIET aan de airportverbinding, die werkt (zie netwerkhulpprogramma). je krijgt de andere computer gewoon niet te zien in de finder of met appeltje-K.

  Mijn Netwerk ikoon in de finder doet ook erg vreemd. Het toont verschillende dingen en soms krijg ik ook de hierbovengenoemde foutmelding (“origineel kon niet worden gevonden”). “Toon origineel” levert niets op, “toon info” levert op dat het om een bestand van 0 K gaar zonder aanmaak en bewerkingsdatum en dat niemand of niets er toegang tot heeft………

  Kortom: via airport noch via een crossover ethernetkabeltje kan ik verbinding krijgen. printersharing via het kabeltje werkt overigens wel……

  wie weet een oplossing!!??????

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.