7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  The JM

  2 agenda-meldingen door Google in iCal

  Ik heb de agenda van mijn vriendin (een Google Calendar) toegevoegd aan iCal, maar nu krijgt zij 2 herinneringen via e-mail: 1 van Google zelf en 1 van mijn mail-account omdat iCal ook een herinnering stuurt. Kan ik dit in iCal uitzetten?

  Bijdrager
  naibaF

  De melding van Google Calendar via e-mail kan je uitzetten:

  Inloggen Gmail -> links boven op Agenda klikken -> rechtsboven: instellingen voor agenda -> kopje meldingen -> geen herinnering aanklikken

  Succes!

  Bijdrager
  The JM

  Bedankt voor je reactie! Krijgt ze dan eigenlijk helemaal geen herinnering meer, of alleen die van haar zelf?

  Bijdrager
  naibaF

  Als je geen herinnering aanklikt krijgt je standaard geen herinnering. Je kan dan bij het maken van de afspraak aangeven of je een herinnering wilt en hoelang van te voren. Dit kan dan een herinnering zijn d.m.v. een popup in je browser of een mail.

  Overigens werk ik haast nooit via de browser met Google Agenda. Eigenlijk alleen via m’n telefoon en m’n Macs (iCal). Via iCal werkt dit inprincipe hetzelfde, je kan zelf aangeven of je een herinnering wilt of niet.

  Bijdrager
  The JM

  Maar ze wil wél een herinnering, dat is juist het probleem. “Google denk: Hey, herinnering! Laat ik een mail sturen.” En iCal denkt precies hetzelfde (want gesynchroniseerd) en stuurt vervolgens ook nog een e-mail, waardoor ze 2 e-mailtjes krijgt. En nu wil ik alleen uitzetten dat iCal geen herinnering meer stuurt, maar Google wel nog. Dus de herinnering uitzetten voor een afspraak werkt niet, want dan wordt er niks meer herinnerd.

  Bijdrager
  naibaF

  Oké, wel een herinnering dus via de mail.

  Zit ze trouwens heel de dag achter de computer? Of heeft ze een telefoon die mail pusht? Anders heb je er eigenlijk ook niets aan. Bij mij gaat het alarm af m’n telefoon (Nokia E71), die synct met Google, als ik een afspraak heb. Vind ik handiger dan een mailtje. En als ze achter de computer zit gaat het wekkertje van iCal toch gewoon af?

  Ach, wat maakt het ook uit. :sarcastic:

  Gewoon even bij Google instellen dat er alleen een pop-up als herinnering komt. Dan krijg je alleen nog een mail van iCal (wist trouwens niet eens dat dat kon:eek: )

  Bijdrager
  The JM

  Ok, bedankt voor je hulp:)

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.