16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  casakleinhuis

  16 Gb in MBP laatste versie

  Ik wil 16 Gb installeren in een MBP 15″ laatste versie. Schijnt te kunnen. Iemand er ervaring mee? Is het een aanrader en wat kost het?

  Bijdrager
  AppleStef

  Het werkt:

  [size=2]Nog een bron[/size]

  Is het een aanrader? Hangt ervan af, wat doe je met je Mac?

  Bijdrager
  casakleinhuis

  Ok. Dank voor je snelle reactie. Gok toch dat ik er niet genoeg mee doe om 16Gb te rechtvaardigen (After Effects, Photoshop, Premiere). Inmiddels al wel 8 Gb besteld. That should do the trick

  Bijdrager
  AppleStef

  Het hangt ervan af wat je met die programma’s doet:

  – Bewerk je bijv. platen van een paar GB (of honderden MB’s) in Photoshop, maak je complexe animaties met AE en bewerk je Full HD (1080p) materiaal in Premiere?

  – Of bewerk je bijv. plaatjes van enkele MB’s, maak je (vrij) simpele animaties met AE en bewerk je 720p (of minder) materiaal in Premiere?

  Dus: Doe je zwaar werk of licht werk met die programma’s?

  Hangt er ook vanaf hoeveel geld je ervoor over hebt.

  [size=2]PS: Het is GB, niet Gb. Gb wordt meestal gebruikt voor snelheid en is 8 keer kleiner als GB.[/size]

  Bijdrager
  Artell

  Heb het hier in mijn (early 2011) 15″ MBP zitten en draait heerlijk (gebruik het vooral om wat meer virtuele machines in VMware Fusion te kunnen gebruiken voor studie en test). Ik was er 5 maanden geleden ca €130 voor kwijt.. Zal nu wel weer goedkoper kunnen.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  @AppleStef hoe krijg je dat scherm? ik krijg dit scherm:

  @Artell €130.-? Zeker 128k Ram?
  Je bedoelt zeker 1300?;)

  Bijdrager
  AppleStef

  @JeroenJK,… Dat is Mactracker. Een app om informatie over Apple producten te zoeken.

  Bijdrager
  voermanpj

  @JeroenJK

  Als je je werkgeheugen bij Apple besteld, is de kans groot dat je inderdaad €1300 kwijt bent. Echter, als je even op de site van een paar doodeenvoudige computerwinkels kijkt zul je er achter komen dat je voor minder dan €100 klaar kan zijn.

  Bijdrager
  Hansi2124

  JeroenJK: Google eerst maar eens voordat je hier iemand corrigeert…….
  Ik heb in deze MBP 16GB gestopt voor $100

  Bijdrager
  Artell

  Je bedoelt zeker 1300?

  Nee, voor €1300 kun je 96GB in je Mac Pro (2009 en nieuwer) plaatsen ( en voor ca €400 al 48GB). prijzen voor RAM zijn erg aantrekkelijk nu.

  En niet alleen je MBP kan 16GB aan, ook de laatste Mac Mini’s kunnen het en de iMac’s kunnen 32GB hebben.

  Bijdrager
  TheBigZ
  Bijdrager
  iep

  Je hebt gewoon de mazzel dat Macs het goedkopere geheugen gebruiken. Er zijn zat andere machines/moederborden waarbij dat niet het geval is en je bij het duurdere en tevens moeilijker te leveren geheugen komt. Dan heb je aan 400 euro voor 32GB aan geheugen echt niet genoeg.

  @AppleStef: Gb is iets wat weliswaar veelvuldig in de datacom wordt gebruikt maar dat betekent niet dat het alleen maar daar gebruikt wordt. Je ziet het ook terug bij geheugenmodules, flash-chips, harde schijven/ssd’s, enz. Het wordt door heel de IT gebruikt. Hetzelfde gaat op voor GB. Snelheid kun je dan ook in beiden weergeven net als dat kan met opslagcapaciteit, grootte, enz.

  Bijdrager
  verwijderd-profiel

  @voermanpj, @Hansi & @Artell Sorry ik had het verkeerd begrepen, ik dacht dat Artell bedoelde dat hij dat geld voor de MBP zelf kwijt was;)

  Bijdrager
  AppleStef

  @iep,… Inderdaad. Gb word meestal gebruikt voor snelheid. Ik heb niet gezegd dat het alleen daarvoor wordt gebruikt.:wink:

  Bijdrager
  iep

  Dan heb je mijn punt dus totaal niet begrepen en zal ik het wat botter verwoorden: je verhaal over GB vs Gb’s is compleet gelul in de ruimte. Gb is gigabits, GB is gigabytes. Die bits en bytes vindt je in ieder deel van de IT terug. Voor snelheid worden ze dan ook even veel (!) gebruikt. Die b en B zeggen alleen maar of er bits of bytes gebruikt worden, meer niet. Je kunt er niet aan afleiden of het wel eens om snelheid zou kunnen gaan of wat anders. Dat komt doordat men alles graag in 1 soort houdt. Als je ergens met bits begint dan reken je de rest van het verhaal ook met bits want als je switcht naar bytes krijg je rekenfouten die aardig wat kunnen schelen (bits en bytes verschillen een factor 8 van elkaar).

  Om het nog leuker te maken: de NAND chips op een geheugenmodule worden aangeduid in Gb, de capaciteit van de gehele module weer in GB.

  Bijdrager
  AppleStef

  Ik dacht dat Gb meestal voor snelheid werd gebruikt. Jij zegt dat dat niet waar is, toch niet door de IT. Ok, weer wat bijgeleerd dan. Je moet niet altijd zo snel in aanvalspositie en zo bot zijn…:wink:

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.