4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
 • Q:
  Bijdrager
  Richard68

  15'' MBPR eind 2013 vocht schade

  Beste forum leden,

  Helaas heb ik door het omstoten van een glas wijn waterschade in mijn MBPR van eind 2013 opgelopen. Mijn MBP werkt nog wel echter alleen via het lichtnet. Daarnaast neemt langzaam maar zeker de batterij vermogen af (het percentage aantal in de menubalk geeft dit aan).

  Ik zit momenteel in Sydney voor mijn werk en ben naar de lokale Genius Bar geweest voor een controle. Ze kunnen de MBP maken echter dat kost mij in AUD 2.129. Niet echt een optie. De belangrijkste kosten hebben te maken met het vervangen van de volgende componenten:
  -Flash Storage
  -Board Logic 2,3Ghz, Discrete GPU 16GB;
  -Top Case Assembly met batterij

  Apple wenst geen losse onderdelen te vervangen. Het is alles of niks. De mededeling was dat alles niet alles vervangen zou worden de machine uiteindelijk er toch mee zou ophouden.

  Nu is mijn vraag: hebben jullie een soortgelijke ervaring gehad, hebben jullie wel enkele onderdelen (goedkoop) laten vervangen zodat er weer snoerloos gewerkt kon worden en batterij kon worden opgeladen en waar hebben jullie dit laten doen. Hebben jullie verder nog idee├źn?

  Een Apple Certified Service Centre waar ik ben geweest voor een tweede advies wilde ook alleen maar alles vervangen..

  Ik wil geen AUD 2.000 dollar betalen. Het alternatief is namelijk een nieuwe echter ik wil eerst deze route proberen.

  Dank voor het reageren en/of meedenken.

  Bijdrager
  Koekenbakker

  2000AUD is veel veel te veel. Kan goed zijn dat het corrosie is en sipelweg met een borsteltje eraf te poetsen is waarna die weer werkt.

  Bijdrager
  Koekenbakker

  Het is trouwens onzin om alles te vervangen omdat die er anders mee op zou houden.
  Typisch Apple ze willen je gewoon een dure reparatie aansmeren.
  Heb ook waterschade gehad bij een Macbook Air, thee eroverheen gehad,
  na een paar dagen drogen ging die het weer doen en doet het nu nog steeds.

  Bijdrager
  brusk

  Snap wel dat Apple alle onderdelen waar vochtschade op geconstateerd is moet vervangen. Ze geven immers garantie op de reparatie of weer op de machine. Vocht hoeft ook niet meteen consequenties te hebben als je gelukt hebt. Zo heb ik ook een keer vocht over m’n topcase housing laten vallen, paar weken prima gewerkt. Na een tijdje begonnen toch enkele toetsen uit te vallen. Zorg iig voor een goede back-up en blijf doorwerken zolang de machine nog werkt. Zo stel je de reparatie/kosten maken nog even uit.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.