11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Q:

  Bijdrager
  sq2002

  15" Macbook Pro uit 2010 vervangen voor.. ?

  Ik wil mijn 15″ Macbook vervangen. Heb niet echt snelheid nodig. Mag ik dit jaar nog nieuwe 15″ uitvoeringen verwachten ?


  Bijdrager
  Jurriaan

  Moet het een 15″ zijn? Deze zijn namelijk behoorlijk in prijs gestegen de laatste jaren en als je zegt niet echt snelheid nodig te hebben is het misschien zonde van je geld. Maar als antwoord op je vraag: Er zou theoritisch een update kunnen komen maar die zal niet echt aanzienlijk anders zijn dan de huidige lineup (in zowel specs als uiterlijk). Of er überhaupt een update komt dit jaar weet alleen Apple.


  Bijdrager
  sq2002

  15″ niet perse maar is dat mijn idee of leest alles kleiner dan 15″ niet goed ? Kleinere letters of zo ?

  Voor welke Macbook zou ik dan kunnen gaan als ik de laatste stand van de techniek zou willen ?

   


  Bijdrager
  Jurriaan

  Dat was vroeger idd wel zo, maar met de ‘nieuwe’ retina schermen is dat geen probleem meer. Daarnaast heb je nu de optie om je scherm te schalen, zodat alles groter oogt en dus makkelijker leesbaar is. Mocht je meer werkruimte willen kan je het omgekeerde doen en het allemaal iets kleiner zetten. Maar op dit moment heeft Apple de hele mac lineup redelijk up-to-date (met uitzondering van de mac mini en de mac pro).

  Maar wat wil je er graag mee doen? Als in, wat voor werk, hoe mobiel wil je er mee zijn etc. Voor de meeste lezers wat makkelijker om dan advies te geven.


  Bijdrager
  Shmoo

  Je kunt alles kopen behalve de MacBook Air als je voor ‘de laatste stand van zaken’ kiest qua laptops bij Apple. Je zal eerst eens moeten gaan uitleggen wat je met je laptop doet.

   

  Wij kunnen wel zeggen koop lekker een 13″ MacBook Pro zonder Touch Bar maar als jij dagelijks in iMovie of Final Cut loopt te stoeien dan past die machine natuurlijk niet bij wat jij doet. Het is tegenwoordig gewoon heel belangrijk dat je meteen de juiste machine koopt. Je gaat kijken wat je met een machine doet en op basis daarvan bepaal je welke machine daar bij hoort.

  Er zijn geen opties meer in de zin van, ik koop een minimale (instap) Mac en dan tune ik thuis het ding na aankoop zelf even zodat ik voor mijn gevoel een minimale Mac Pro kwaliteit heb. Dat bestaat niet meer, je moet tegenwoordig gewoon meteen de computer kopen die hoort bij het geen dat je er mee gaat doen.

   

   


  Bijdrager
  sq2002

  @ Shmoo : daar heb je gelijk in. Mijn vraag en uitleg is wel wat matig.

  Wat ik ermee doen is vooral browser gerelateerd, dus via de cloud boekhouding doen, dropbox bestanden tekst en sheets bewerken, emails, inloggen met vpn op bedrijfsnetwerk, zo ongeveer..


  Bijdrager
  Melle

  Je hebt dus eigenlijk een iPad nodig… of dat alvast even overwegen…

  Qua snelheid voldoet alles meeeerr dan voldoende voor jou.
  Belangrijkste keuzes:

  – hoe groot? Hoe mobiel moet het zijn
  – welke aansluitingen gebruikt je dagelijks/wekelijks
  – bepalen grote SSD


  Bijdrager
  sq2002

  Moet wel een mogelijkheid hebben tot (soort van) usb
  min 250 GB SSD
  Grootte : zo groot mogelijk scherm, hoeft niet echt mobiel te zijn, wil hem alleen makkelijk kunnen opbergen.


  Bijdrager
  Shmoo

  iPad zou kunnen qua performance maar dat is heel iets anders als je OS X (macOS) gewend bent. Ik denk niet dat de meeste mensen zo flexibel zijn om zich volledig over te geven aan iOS dat zich na 8 jaar nog steeds niet heeft bewezen als serieus computer/werk OS maar vooral een mobiele telefoon en game OS is gebleken. Surfen gaat extreem lekker op een iPad maar werken met verschillende apps en het uitwisselen van content onderling is echt geen pretje wanneer je OS X gewend bent.

   

  De instap MacBook Pro 13″ zonder Touch Bar is meer dan voldoende voor wat jij wilt doen met de machine, niet te klein, niet te groot en extreem snel. Je moet alleen even kijken of je voor het 128GB of 256GB SSD kiest.

   

   


  Bijdrager
  sq2002

  Top, bedankt !


  Bijdrager
  Jurriaan

  Overweeg anders ook een externe monitor, toetsenbord en muis? Vindt ik zelf heel prettig werken namelijk.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.