11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Q:
  Bijdrager
  Relight

  15" Macbook pro retina 2012 batterij probleem

  Mijn probleem is als volgt:

  Ik heb sinds de launch de Macbook Pro Retina 2012 al in bezit. Tot nu toe heb ik 565 loadcycles.

  Mijn batterij vertoont al kuren zoals het korter meegaan op een accuduur en het uitvallen bij 30 procent. Ik lees dit vaker terug, maar nog niet echt antwoord op mijn vraag kunnen krijgen.

  Zoals in de bijgevoegde Coconut-plaatje te zien, zit ik op 565 cycles en mijn health op 63%. Apple zegt dat hij 1000 cycles aankan, maar ooit ergens gelezen dat de conditie dan rond 70% moet liggen op 1000 cycles. Ik krijg mij bij ook de melding: ‘Onderhoud vereist’

  Ik heb dus weliswaar geen garantie meer, maar als ik bij 565 cycles al op 63,5% conditie zit, dan klopt er in mijn ogen dus iets niet wat Apple in dit geval niet waarmaakt.

  Wat zijn jullie ervaringen hiermee?

  Inactief
  Anoniem

  Enige wat ik bij je verhaal kan bedenken is gewoon je batterij vervangen. Want het is niet goed. Ga ermee naar je APR of Apple Store en misschien valt het nog wel onder garantie.

  Bijdrager
  SunKeeper

  Heb je al eens een kalibratie uitgevoerd?

  Inactief
  Anoniem

  Kalibratie heeft geen zin meer bij dit soort getallen.

  Gewoon afspraak maken bij de geniusbar en proberen je consumentenrecht te claimen, mits hij uiteraard niet zakelijk is gekocht.
  En anders een nieuwe batterij laten plaatsen, kan zeker de moeite zijn als dan niet bij een derde partij als dat kosten technisch interessanter is.

  Bijdrager
  starlette

  Ik had exact hetzelfde op zelfde systeem, kreeg een verhaal dat ie nog wel paar “maanden” meenkon…pfff…geen garantie,,,,laten vervangen voor 220 euro ( battery + toppcase) bij geniusbar in amsterdam, was wel in 2 uurtjes gebeurd dus dat was wel oke!

  Bijdrager
  sciletto

  De batterijen zijn na 2013 geloof ik veranderd qua oplaad handelingen. Bijvoorbeeld vaak aan het stroom laten en de eerste keer leeg laten lopen.

  Heb je nog de nvidia videokaart?

  Bijdrager
  Relight

  Ik zou Apple moeten benaderen of dit geld gaat kosten ofniet. Maar bij nog iets meer dan de helft van de cycli wat Apple aangeeft(1000), zou je niet verwachten dat er nu al ‘onderhoud vereist is’ . Kalibratie heb ik weleens gedaan, maar had niet mogen baten.

  En ja, ik heb nog de Nvidia-kaart, die overgirens ook problemen geeft m.b.t. beeld. (lees artifacts in beeld heb en restarts bij het gebruik van Adobe Premiere bij bepaalde handelingen) Stel ik zou voor deze herstelprogramma in aanmerking komen, vervangen ze dan ook de batterij gezien alles aan elkaar gesoldeerd is?

  Bijdrager
  mytecmaster

  2012 en nog maar 500 cycles? Was het ook niet zo dat de batterij achteruit gaat als je hem bijna altijd aan de stroomkabel hebt hangen?

  Bijdrager
  Relight

  Vergeten bij te voegen:

  Bijdrager
  fransio
  Bijdrager
  fransio

  mogelijk kom je in aanmerking voor het verlengde reparatieprogramma dat Apple heeft betreffende deze generatie.
  Vooral gezien je video problemen. Zie linkje hierboven.

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.