5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Sachin

  13" Retina MacBook Pro 2.6GHz

  Na de keynote besliste ik om de nieuwe 13″ Retina MacBook Pro (type 11,1) te kopen met de 2.6GHz dual-core Intel Core i5, 8GB RAM en een 512GB SSD. Vandaag om 11u kwam de levering van UPS toe. Ik ben echt onder de indruk van deze prachtige, dunne en zeer lichte laptop met subliem scherm. Mijn vriendin heeft de recent vernieuwde 13″ MacBook Air en hoewel dit een fantastisch apparaat is wilde ik toch wachten tot deze update uitkwam. Deze laptop vervangt mijn 15″ MacBook Pro C2D 2,2GHz (type 3,1) uit 2007 die dankzij 4GB RAM en een 240GB SSD zeker nog niet traag was voor de meeste toepassingen.

  Alvast enkele benchmarks:
  * Geekbanch 3: 2857 / 5980 (Single-Core / Multi-Core Score)
  * Blackmagic Disk Speed Test: > 730 MB/sec (zowel read als write)
  * Opstart: 15,49 seconden

  ex-redacteur MacOSX.nl

  Bijdrager
  Xcode

  Hoe vind je ‘m qua scherm en gewicht t.o.v. de MacBook Air? Die van mij komt morgen binnen, maar heb ook een MacBook Air overwogen.

  Bijdrager
  Sachin

  Hoe vind je ‘m qua scherm en gewicht t.o.v. de MacBook Air?

  De 13″ MacBook Air heeft dezelfde schermresolutie als mijn 15″ MacBook Pro. Alles ziet er dus veel scherper en mooier uit op de 13″ MacBook Air. Maar eenmaal je gewerkt hebt op de 13″ MacBook Pro met Retina scherm wil je niet meer terug naar de 13″ MacBook Air. Wie het extra geld kan ophoesten zal niet teleurgesteld zijn. Volgens mij is het gewichtsverschil verwaarloosbaar. Maar de 13″ MacBook Air blijft een uitstekende keuze voor wie meer belang hecht aan prijs en/of gewicht.

  Bijdrager
  Sachin

  Het installeren van Windows 7 64-bit met Boot Camp is niet mogelijk omdat het toetsenbord en de muis niet werken. Ik heb de “Support software” gedownload en gebruik gemaakt van de Boot Camp Assistante om de installatie USB stick te maken. Een USB toetsenbord en muis aansluiten lost het probleem niet op. Er is waarschijnlijk iets mis met de USB 3.0 ondersteuning. Hetzelfde probleem kwam voor bij de MacBook Air die in juni 2013 werd geïntroduceerd. Heeft iemand het probleem opgelost of moet ik wachten tot Apple de “Support software” aanpast?

  Bijdrager
  Sachin

  De unboxing video kan je hier zien.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.