5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)
 • Q:
  Bijdrager
  Gauloises

  [ 1/2 OPGELOST ] OSX 10.4 – InDesignCS1 & HP Laserjet 5100

  Het volgende vreemde verschijnsel doet zich voor.

  Sinds ik over ben van 10.3 naar 10.4 werkt de combinatie InDesignCS1 & HP Laserjet 5100 niet meer. Het gekke is dat dit onder 10.3 nooit gebeurde en de mac waarop dit systeem nog draait hier ook geen enkel probleem mee heeft. In de eerste instantie na de nieuwe installatie van 10.4 werkte alles prima en probleemloos, of ik nu rechtstreeks naar de printer printte of via een printserver.
  Van het een op het andere moment werkt het niet meer. Géén foutmeldingen, niks noppie nada. Zowel via MaxOSX Server (10.3) als een voor nood opgezette printserver van PCMaclan geeft na enige tijd geen thuis meer. Alle andere printers (HP Laserjet 5 SiMX – HP Laserjet 8100 – HP Laserjet 220) geven geen enkel probleem. Wie kent dit probleem en nog beter wie heeft er voor mij de oplossing?

  Bijdrager
  nookie

  Werkt het helemaal niet meer of duurt het eeuwen voordat er iets geprint wordt??
  Hier hebben we sinds 10.4 ook problemen met de 5100 en de 5000 series van HP.
  Doorsturen gaat snel via indesign, maar het printen vordert niet.

  Nookie

  Bijdrager
  Gauloises

  Print helemaal niet. Weer een nieuwe Queue gemaakt in PCMaclan, werkte voor 1 dag, daarna alleen nog A4 (voor zolang het duurt), A3 werkt totaal niet meer. Het gekke is dat het alleen met InDesign gebeurt, andere apps hebben er geen last van.

  Bijdrager
  Gauloises

  Voorlopig is het probleem, denk ik, opgelost. Een andere PPD (Laserjet 8100) geselecteerd voor de printer. Keep my fingers crossed.

  Bijdrager
  Gauloises

  Vooralsnog geen problemen meer gehad na het wijzigen van de PPD. Alles werkt nog steeds, ik heb goede hoop dat het veranderen van de PPD een blijvende oplossing is. Echt meerwaarde had de PPD voor de HP 5100 volgens mij niet echt, ik kan in ieder geval niet zeggen dat ik iets mis.

5 berichten aan het bekijken - 1 tot 5 (van in totaal 5)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.