8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Q:

  Bijdrager
  wsn79

  12" Macbook of Macbook Pro 13"

  Inmiddels begrijp ik dat er geen nieuwe Mac Mini meer komt, dus wil ik naast mijn Ryzen-7 Ubuntu/Windows PC een computer hebben waar ik zowel presentaties op kan geven als iPhones kan simuleren vanuit x-code. Aangezien de accu van mijn 5 jaar oude HP Probook i7 ook op is, en de Macbook Pro (MD313) ook op aan het raken is, dacht ik aan iets nieuws. Waar ik wel een beetje van baal is dat je van te voren al maximaal ram moet kopen omdat het gesoldeerd aan het moederbord zit. Presentaties die ik geef hebben soms 1080p video met geluid, screencapture met commentaar. Dat zou ik graag ook willen kunnen monteren op de macbook.

  Budget is 1400-1700 euro.


  Bijdrager
  fred44nl

  Macbook Pro 13″ – 8 GB ram – 256 GB SSD = € 1.749,–


  Bijdrager
  Shmoo

  Er komt zeker nog een nieuwe mini alleen niet meer in de huidige stijl.

  Er is voor Apple nog heel veel te winnen in de ‘kantoor’ pc’s dat geen 1500,- iMacs hoeven te zijn. Sterker nog, telefoons en iPads hebben al voldoende power om dit soort kantoor pc’s over te nemen alleen is er geen bedrijf die dit durft of wilt.
  Een iPad Pro met alles erop en eraan is ook meteen 1000,- en meereis er is nog heel wat te winnen in die sector.

  Wat niet meer gaat gebeuren is dat jij een Mac mini gaat kopen om er vervolgens mee te Final Cutten en hem te gebruiken als een Mac Pro mini.


  Bijdrager
  wsn79

  Kun je zonder dongle ook Logitech Unifying producten gebruiken op Mac? Een dongle kopen om een draadloos keyboard en muis puistje op te verbinden lijkt me erg komisch, maar ook redelijk fu.


  Bijdrager
  Q-collective
  wsn79 op 12 augustus 2017

  Kun je zonder dongle ook Logitech Unifying producten gebruiken op Mac? Een dongle kopen om een draadloos keyboard en muis puistje op te verbinden lijkt me erg komisch, maar ook redelijk fu.

  IIRC maakt Logitech geen gebruik van normale bluetooth. Dus nee, je hebt die dongle nodig.


  Bijdrager
  wsn79

  Het is specifiek geen standaard bluetooth maar eigen norm die normatief meer overeenkomt met de USB standaard voor keyboards/muizen en daarbij ook bijvoorbeeld op een pc het bios kan bedienen. Voor de HP heb ik nu een MK800 set en de werkt super, alleen niet met de BT van de HP, dus ja, je heb dus altijd een ontvangertje nodig.


  Bijdrager
  wsn79

  Ben vandaag wezen shoppen en heb de een quad core i7 met 16gb en 256gb ssd gehaald,radeon 450, touchbar en 15 inch scherm. Ik kreeg zowaar 450,- euro inruilpremie op de MD313 en volgende week komt iemand de HP i7 ophalen. Ben vooral helemaal los gegaan omdat je tegenwoordig, in tegenstelling tot de 313 geen geheugen meer bij kan prikken, je moet hem eigenlijk wel high spec’d kopen. Alhoewel ik wel begreep dat je de SSD via aftermarket upgrades nog wel kan upgraden.

  Heb ook gelijk een dock gekocht zodat ik gelijk monitor en keyboard kan aansluiten. … en een sleeve.

  De APK op de range rover viel mee (reken altijd op 1000,- was maar 350,- kwijt) , dus ik heb in totaal iets van 2500,- euro uitgegeven… was eerst van plan een mac mini te halen voor max 1000,-.

  Denk nu wel, dat ik een tijdje vooruit kan zo. Die touchbar moet ik nog wel aan wennen, maar aangezien het een definitieklasse is in zowel Xamarin vanaf de laatste update als in de UI frameworks die ik voor React schrijf lijkt het me wel handig om het ook te kunnen testen.

  Overigens kan ik de videobeelden uit mijn Sony RX10 (4K) er goed op monteren, valt me voor een laptop aardig mee.

  Ja, dit is dus de duurste laptop die ik tot nu toe heb gekocht… maar denk wel dat ik er dikke maatjes mee kan worden.


  Bijdrager
  RoyB

  Mooie aankoop gedaan gefeliciteerd! Kun je zeker weten weer mee vooruit.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.