7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  avanti

  10.7.2: TimeMachine voor LaCie niet meer bereikbaar?

  Heb net Lion geüpdatet naar 10.7.2. Sinds deze update is de schijf LaCie NetworkSpace2 niet meer bereikbaar. Kan dus ook niet meer back-uppen via TimeMachine.

  Nog meer mensen die deze ervaring heeft?

  Bijdrager
  csteelooper

  Uhm… je Time Machine-euvel is een redelijk bekend issue; dat komt door de werkwijze van Lion i.c.m. netwerkschijven. Waar Versies 10.5 en 10.6 (dus [snow] Leopard) wel naar compatibiliteit keken, maar vervolgens wel doorwerkten, vraagt Lion echt af of een schijf compatible is. Bij een negatief resultaat zal Time Machine NIET werken met de schijf in kwestie. Het probleem is door de verschillende fabrikanten onderkent en heeft te maken met het onderbreken van diverse functies in de AFP-implementatie die door de netwerkschijven wordt gebruikt. Aangezien deze ontberingen in theorie tot problemen konden/kunnen leiden, heeft Lion een wat agressievere aanpak met betrekking tot dit euvel dan (Snow) Leopard. Waar Lion echt volledig de handdoek in de ring gooit, schrijft (Snow) Leopard slechts een waarschuwing weg naar het systeemlog (Console).

  Je zult dus helaas even moeten wachten tot LaCie een update vrijgeeft voor de firmware van de NetworkSpace2.

  Eigenlijk zou de NS2 echter nog wel bereikbaar moeten zijn via Finder, en dus voor andere taken dan voor Time Machine. Kun je in de webinterface van de NS2 komen via een browser (voer daartoe in bijvoorbeeld Safari het IP-adres van de NS2 in)?

  Bijdrager
  SunKeeper

  Ik heb Time Machine via een AirPort Extreme, op een USB-schijf daaraan.

  Gisteren na het updaten naar 10.7.2 raakte die ook volledig in de war met -1foutcode en de melding dat er geen toegang was. Dus Time Machine op alle Macs maar even uitgezet.

  Vanmorgen op alle Macs de bevoegdheden laten herstellen, alle Wi-Fi-verbindingen uitgezet, en de AirPorts en het modem voor een kwartier uitgezet.

  1 voor 1 alle apparaten weer aangezet, de back-up laten starten en het draait weer perfect als vanouds. Wellicht een tip voor mensen die dezelfde problemen tegenkomen.:wink:

  Bijdrager
  avanti

  Via de browser kom ik wel binnen maar via de finder niet. Lion 10.7.1 was geen probleem.

  Bijdrager
  avanti

  Ik heb je advies opgevolgd SunKeeper maar het mag niet baten. Blijft het probleem houden. Ook vanuit de browser kan ik geen firmware update uitvoeren omdat hij aangeeft: “fout bij het zoeken naar update”.

  Nog meer tips?

  Bijdrager
  recoiller

  Zelfde hier, via browser kom ik er wel in wat logisch is.
  Maar verder is de schijf totaal niet bereikbaar meer. Ik heb de indruk dat ik de schijf het beste weg kan gooien..

  Timemachine met externe USB schijf op Airport Extreme werkt nog wel? Is niet snel natuurlijk maar lijkt inmiddels het beste alternatief.

  Bijdrager
  avanti

  Ik heb contact gehad met Lacie en hebben me geadviseerd om de schijf te resetten door weer in de fabrieksinstellingen te zetten. Heb ik gedaan en alles draait weer als een tierelier! Enige probleem kan zijn dat de schijf je back-ups niet meer kan vinden. Dus moet je weer een schone back-up maken.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.