16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  Picazi

  10.4 naar 10.6 waar is iPhoto, Garageband etc etc

  Vrienden ik ben doordat ik belastingaangifte niet meer in 10.4 kon doen overgestapt naar 10.6 snow Leopard met een Clean Install. Alleen daardoor!!!
  Dat staat er nu dus op. Ik heb keurig de 29,95 Snow Leopard gekocht.
  Maar waar is iPhoto, Garagband, iMovie etc? Ik heb alleen safari, adresboek, voorvertoning, itunes, photobook en wat andere in de taakbalk….

  Ik ga het toch niet beleven dat ik dat nu kwijt ben? besef mij dat van 10.4 naar 10.6 zo’n box set zou moeten maar er werd mij in de store nog verteld dat ik met een clean install naar 10.6 kon gaan!

  ? wat moet ik nou???
  (thanks..)

  Bijdrager
  Picazi

  PS ik zie in finder wel een mapje ‘ afbeeldingen’ ….

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Hoi Picazi,

  Je probleem begint al bij de clean install. Je gegevens worden immers niet bewaard als je een clean install doet. [size=2](Je schijf wordt immers geformateerd)[/size] Enkel met een upgrade blijven ze bewaard. Je kunt gewoon Snow Leopard over Tiger installeren. [size=2](Al vindt Apple dat je eerst Leopard moet kopen, gezien Snow Leopard beschouwd wordt als een soort ‘update’.)[/size]

  Door je clean install ben je al je gegevens én dus ook je programma’s kwijt, maar er is wellicht hoop aan de horizon:

  iPhoto, Garageband, iMovie, etc. zijn programma’s uit de ‘iLife bundel’. Bij je Mac wordt deze software gratis geleverd. Je kunt kijken of de iLife versie (ik gok de ’06 versie) compatibel is met je nieuwe systeem. Je vindt het iLife pakket terug op de installatie dvd’s die oorspronkelijk bij je Mac kwamen. [size=2](je moet zoeken naar twee grijze dvd’s)[/size]

  Indien de versie van iLife op jouw installatie dvd niet meer compatibel is met je nieuwe Snow Leopard systeem, zul je genoodzaakt zijn iLife aan te schaffen. Deze zit momenteel op versie 11.

  De map ‘Afbeeldingen’ heeft niets te maken met je iLife pakket. Dit is gewoon de map waar je je afbeeldingen kunt plaatsen. Hier komt standaard ook de iPhoto bibliotheek.

  Tips:
  Maak altijd een back-up van je gegevens (doormiddel van Time Machine/Super Duper/…)
  Met ‘de menubalk’ bedoel je hoogstwaarschijnlijk het ‘Dock’ onderaan.

  Bijdrager
  Picazi

  Niiiick thanks a lot,
  Dat was ook mij eerste gedachte (enkel een upgrade) maar er werd mij echt verteld dat ik Clean Install moest doen.. ik begrijp v jou dat ‘ ie “erover” heen had gekund… sh#t, dat had mij veeeel werk gescheeld!
  :-(

  Maar goed, ik heb i.d.d. de 2 grijze installatie DVD’s van mijn iMac (2006 i.d.d.) nog en dan moet ik DVD 2 erin stoppen bedoel je? (voor de iMovie,Garagaband, iPhoto bundel). Ik hoop dat op DVD 2 alleen de iLifebundel 06 erop staat en niet de 10.4 Tiger….

  Maarrr ik heb ook nog een MBP met 10.5, zal ik die 2e DVD kunnen gebruiken? Of zal ik anders de iMovie,Garagband en iPhoto -meer niet nodig- als programma van de 10.5 MBP uit de programmafolder kopieren? (en dan via USB naar de iMac).

  Een hele grote omweg, mocht dit niet lukken, is om 10.4 er weer op te zetten met een Cleaninstall en dan de programma’s die ik wil bewaren op externe harde schijf te zetten (gewoon de programma’s uit programmafolder kopieren en plakken op externe harde schijf??), dan weer 10.6 erop? Of komt dat op hetzelfde neer als DVD 2 v 10.4 erop proberen te zetten?

  vragen vragen, samengevat: of ik:
  -Probeer DVD 2 bijbehorend bij iMac 10.4
  of
  -Probeer DVD 2 bijbehorend bij MBP 10.5

  Wat denk je?
  Heeeeeel erg bedankt voor hulp!!!

  PS Vraag die mij te binnen schiet:
  -Als ik dit gedoe wil voorkomen bij de MBP (10.5). Kan ik de nu gebruikte SNow Leopard DVD ook voor de MBP 10.5 nu gebruiken?? Apple zal willen -apple kennende :-)- dat je voor iedere Mac een nieuwe koopt maar ik heb keurig betaald voor Snow Leopard, dan vind ik best dat ik voor 2 dure, tevens netjes gekochte, machines eenzelfde DVD mag gebruiken toch? Of zit er een beveiliging in die DVD of iets?
  -Dan doe ik uiteraard geen clean install van 10.5 naar 10.6. Dan laat je de DVD toch gewoon (zonder de formateer actie) draaien? Dan behoudt ik toch wel iPhoto, Garagaband,iMovie??

  Pffff als je antwoorden weet op dit alles help je mij enorm! Lig er wel beetje wakker van net, vandaar dat ik dit om 06:43 op zondag inklop:-)

  Bijdrager
  eiko

  ik hoop voor je dat je wel een back up van je foto’s en documenten enzzz hebt gemaakt, anders ben je die wel kwijt ook al zet je iphoto er weer op

  Bijdrager
  eiko

  ja je kan hem gewoon voor je MBP gebruiken, ik ga ook altijd met m’n dvdtje de hele familie langs

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Hoi terug,

  Ik had al uitgebreid geantwoord in je privé-bericht daarnet. Ik post hier even het antwoord.

  Tip: Om je e-mailadres van je account op OMT te achterhalen ga je gewoon naar boven (klik je op je naam) en ga je naar profiel. Als je daar dan ‘bewerk’ doet, kun je zien waar je e-mail heen is!

  Bijdrager
  Yggdrasil

  De twee grijze dvd’s hebben een naam. De eerste heet Mac OS X Install dvd, de tweede Applications Install dvd. Je hebt die tweede nodig.

  Je stopt hem in de mac en er verschijnt een schermpje: Je dubbelklikt op het gele verpakkingsdoosje en je volgt de stappen. Maar voor je installeer duwt, doe je ‘pas aan’ (bij de installatie). Nu kun je iPhoto, Garageband, etc. selecteren in het lijstje en installeren.

  Mocht de dvd niet werken kun je proberen met de dvd die bij je 10.5 Leopard mac kwam. Of die werken weet ik niet, wat ik wel weet is dat de iLife programma’s op die dvd nieuwer zijn dan die van op de 10.4 dvd (Ik geloof dat bij 10.5 iLife 08 geïnstalleerd is.)

  Mocht geen van de twee opties lukken, is er nog altijd een “andere”. Die stuur ik dan via een PB..;)

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Nu nog de plaatjes:


  Je klikt het gele icoon aan.

  Je klikt op ga door, het volgende ga je akkoord.


  Dan kies je niet ‘installeer’ maar ‘pas aan’.

  Hier selecteer je welke opties je wilt installeren.

  Bijdrager
  Picazi

  Heel erg bedankt voor je antwoord. Ik snap wat je bedoeld. Had alleen wel de gedachte dat de 10.5 installatie DVD misschien niet werkt omdat dit een andere ‘bak’ is met zijn eigen DVD’s (hoort bij MBP en niet bij iMac) want volgens mij zijn die alleen te gebruiken op de “eigen” machine.

  Zoals jij voorstelt ga ik dus een aangepaste installatie doen van de 10.4 originele Applications DVD en hopenlijk kan mijn nieuwe Snow Leopard dit dan ‘aan’.

  Ik ben vandaag en morgen druk in de weer met kids; ik ga dit even in alle rust doen en da’s begin volgende week. Ik hoop dat het dan werkt en dank je nogmaals zeer voor je uitgebreide antwoord.

  Overigens ben ik wel wat huiverig om de 10.5 MBP nu met dezelfde Snow Leopard DVD up te daten.. zou Apple “zien” dat ik daar dezelfde DVD voor gebruik waar ik nu de iMac mee heb ge-update? Zou dat problems opleveren?

  Moderator
  unSOUND
  Niiiiiickk op 12 maart 2011

  Je kunt gewoon Snow Leopard over Tiger installeren.

  Ligt er aan welke versie van de DVD je hebt. In de eerste versies van de installatie DVD was het namelijk niet mogelijk om Tiger te updaten naar Snow Leopard, die optie is pas onlangs op de Snow Leopard DVD’s verschenen. Als hij dus een DVD uit de oude voorraad heeft liggen gaat dat niet.

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Ah, dat wist ik dus niet. Maar het is hoe dan ook gelukt. Hij heeft Snow Leopard kunnen installeren, that’s what matters!:)

  Moderator
  unSOUND

  Klopt, het is meer aanvullende informatie voor bezoekers die dit topic vinden naar aanleiding van de zoekfunctie en wel een “verkeerde” DVD hebben…

  Bijdrager
  Yggdrasil

  Juist! Mijn Snow Leopard DVD gaat dat ook niet kunnen dus, ik heb ‘m in de week van de release gekocht.

  Bijdrager
  Yggdrasil
  Picazi op 13 maart 2011

  Overigens ben ik wel wat huiverig om de 10.5 MBP nu met dezelfde Snow Leopard DVD up te daten.. zou Apple “zien” dat ik daar dezelfde DVD voor gebruik waar ik nu de iMac mee heb ge-update? Zou dat problems opleveren?

  Dat levert geen problemen op, ze zien het ook niet. Ze gaan ervan uit dat je eerst Leopard koopt en vervolgens update.

  Aangezien jij Leopard erop hebt staan doe je in principe niets verkeerd. Maar wil je ook op die Macbook Snow Leopard zetten, maak dan eerst een backup van je bestanden. Doe dan een cleaninstall en zet dan je backup terug. Anders beleef je hetzelfde scenario als met je 10.4 mac. Of je installeert Snow Leopard gewoon over je Leopard heen.;)

  Bijdrager
  Picazi

  quote

  Ik denk dat ik de MBP nog even rustig op Leopard laat draaien, eerst dit avontuur tot een goed gevolg doen komen.:sarcastic: Thanks Unsound ook..

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.