7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  n8n

  10.4 | Map in sidebar Finder ander icoon dan in home-folder

  Ik heb een probleempje met een detail waar ik niet over uit kan, het heeft te maken met de iconen in de sidebar van de Finder onder Tiger. Deze wijken bij de thuismap-iconen namelijk als bekend af van de iconen in de folder zelf, de icoontjes in de sidebar zijn een pictogram die de ‘betekenis’ van die map weergeeft. Zo heeft de map muziek een ‘muzieknoot’ en ‘afbeeldingen’ een fotoframe als sidebar-icoon, en staan in de thuismap gewone folders met daarop een pictogram.

  Voor wie er nu nog is, omdat het aanbod aan categoriën nogal schaars is in Tiger, zo ontbreekt er een downloadmap, zal ik deze zelf aan moeten maken. Hiervoor heb ik zelf een folder-icoon met download-pictogram gemaakt én een lis pictogram voor in de sidebar. Nu wil het dat de iconen op andere mappen dan die standaard zijn geen pictogram kunnen tonen in de sidebar maar altijd het foldericoon weergeven.

  Ik heb het al geprobeerd door de map in de sidebar te zetten en dan in de sidebar het infovenster naar voren te halen en het icoon te wijzigen in het pictogram, maar dan veranderd het icoon in de thuismap mee. Toen probeerde ik het door de het download-icoon in de thuismap zelf te veranderen in het pictogram, het in de sidebar te zetten en dan het icoon van de map terug zetten naar het origineel. Dit werkt, tot de Finder herstart wordt, dan volgt de sidebar weer de thuismap. Als laatst probeerde ik het door een alias van de download-folder op een wilekeurige plek op de HD te zetten met het pictogram als icoon maar als ik de alias in de sidebar zet maakt deze er weer een directe maplink van.

  Zover geen bevredigend resultaat dus, heeft iemand een remedie die werkt, zodat ik een pictogram in de sidebar heb en een folder-icoon in de thuismap?

  Heel erg bedankt dan alvast :love:

  Bijdrager
  n8n

  Na was zoeken tot de conclusie gekomen dat het niet mogelijk gaat zijn, mits iemand een script of een applicatie kent met deze mogelijkheid. Vooralsnog neem ik maar genoegen met de oplossing hieronder.

  Bijdrager
  Dagaloni

  Dus wat ik begrijp van je verhaal is dat je geen download map hebt en die wil hebben maar dat je in de thuis map een folder wilt hebben staan en in het menu ernaast een plaatje?

  YES! Gevonden! Maak een map aan. Maak daar een snelkoppeling van. Verander nu het plaatje (van de orginele map) in een download teken (net zoals muziek map een muzieknoot word) en verplaatst die map nu en het menu waar muziek, movies, thuismap programma’s etc. staat. Nu zet je de koppelijk in je thuismap en voila je heb een map in je thuismap en een plaatje in je menu! Alleen heb je een stom pijltje voor je map staan in de thuismap, maar daar zul je het mee moeten doen.

  Trouwens hoe heb je dat venster zo gekregen (op je screenshot)?

  Inactief
  Anoniem
  ”Dagaloni”

  Trouwens hoe heb je dat venster zo gekregen (op je screenshot)?

  De achtergrondkleur kun je aanpassen, door bij een findervenster te openen,
  vervolgens ergens in dit venster op je rechtermuisknop te drukken,
  dan te gaan naar toon weergaveopties,
  En dan kun je bij “achtergrond” zelf je kleur instellen.

  Bijdrager
  Dagaloni

  En de sidebar dan?

  Bijdrager
  n8n

  Gewoon smal getrokken naar de breedte van het icoon. Ik heb je manier niet uitgeprobeerd maar het lijkt op de manier met de snelkoppeling die ikzelf al geprobeerd heb. De iconen heb ik her en der verzameld en gewijzigd met LiteIcon, als je Leopard hebt zul je uiteraard geen sidebar kunnen krijgen als deze.

  Bijdrager
  Dagaloni

  Ok.Dat is dus de rede waarom het niet lukte bij mij.

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.