6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
 • Q:
  Bijdrager
  ifeelfine

  10.3 installeren op iBook zorgt voor bevriezen

  Eej piepols.
  Ik wil een clean install doen op mijn iBookje (1.07 gHz, 768 MB ram (256+512), 12″, 10.3.8, alle updates gedraaid), maar iedere keer als ik opstart van de install CD (origineel) op de reguliere manier, met C-toets ingedrukt en met install-cd als start up-disk ingesteld en ook met het extra geheugen eruit, freezed ze na de Boing op het witte scherm met de grijze Apple. Het logo verschuift vervolgens 2 pixels naar rechts en er komt een kleurlijntje in.

  Help!

  Bijdrager
  Superfly

  Probeer eens met apple – s ingedrukt op te starten?

  Bijdrager
  ifeelfine

  Met apple -s kom ik in iets dat lijkt op Terminal. Daar heb ik helemaal geen verstand van, dus dat wordt niks. Ik denk dat ik op Tiger wacht en als die geen clean install wil geven dan gaat ie ff naar Uitgeest. Hardware Check o.i.d.

  Moderator
  unSOUND

  Wat voor install CD is het ?

  Van Panther, of van je iBook’s software herstel ?

  De eerste Panther CD’s kun je niet gebruiken, 10.3.0 is niet compatibel met de nieuwere G4 iBooks, de firmware van de iBooks wordt niet ondersteund door 10.3.0, daarom ziet je opstartscherm er ook vertekend uit. Op een G4 iBook van 1 Ghz of sneller moet minimaal 10.3.3.

  Bijdrager
  ifeelfine

  Ik heb de gewone Panther-cd’s gebruikt. Mijn vriend kon die ook gewoon gebruiken om te formatteren en een clean install te doen. Hij heeft een PB G4, twee jaar geleden gekocht.
  Waar kan ik een cd met 10.3.3 vinden? Heb ik die bij mijn iBook gekregen?

  Moderator
  unSOUND

  PowerBooks van 2 jaar geleden kunnen gewoon met 10.3.0 overweg, jouw iBook is gewoon te nieuw voor 10.3.0

  Bij je iBook moeten 1 of 2 grijze CD’s / DVD’s zitten, met op het label “iBook G4 software instal”. Daarmee kun je de juiste versie van OS X installeren.

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.