7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)
 • Q:
  Bijdrager
  smeerbartje

  10.6.8, Snow Leopard, fresh install zonder DVD

  Een kennis van me heeft een via een klant van zijn werk een Core2duo iMac uit begin 2008 gekregen. Prima bakkie nog volgens mij, alleen er is een klein probleempje. De iMac is voorzien van Snow Leopard, alleen hij heeft géén admin wachtwoord :). Wat zijn nu de opties? OSX wordt automatisch ingelogd met de enige user die op het systeem aanwezig is, alleen hij heeft geen idee wat het wachtwoord is.

  Nu wil ik dus een clean install uitvoeren, maar hoe? Kan ik op de één of andere manier Snow Leopard op DVD downloaden?

  Bijdrager
  TheBigZ
  Bijdrager
  Logan Legend

  Of je maakt een bootable usb van 10.8 Daarmee kun je ook een clean install doen.
  Aangezien jouw iMac het aan kan zou ik met 10.8 gaan.

  Het maken van een bootable usb kun makkelijk op youtube vinden.

  Bijdrager
  FloorvN

  of gebruik eenvoudig deze software om een bootable usb stick te maken !

  hier gratis te downloaden : http://liondiskmaker.com/

  pak dan 10.9.5, of 10.8.5 idd meest stabiele !

  Bijdrager
  smeerbartje

  Ik heb even gezocht, maar deze mac draait volgens mij gewoon Yosemite, right? (http://support.apple.com/en-us/HT6412). Dit zou dus betekenen dat ik de iMac kan booten vanaf een Yosemite installer USB?

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Het wachtwoord kun je veranderen als je er een installatieschijf bij hebt (liefst van Snow Leopard, volgens de instructies). Als er niks op de computer staat dat behouden moet blijven dan denk ik dat je inderdaad Yosemite kunt installeren van een USB-stick, en dan gewoon daarmee de computer opnieuw formatteren en volledig opnieuw installeren. Het wachtwoord hoef je dan ook niet eerst te veranderen.

  Bijdrager
  Brombeer

  Volgens de MacTracker zijn die Early 2008 modellen uitgeleverd met 10.5.2 danwel 10..5.4. Je moet dus minimaal die versie op die USB hebben staan.
  Sowieso is het een goed gebruik om bij een machine van vreemden de software altijd geheel te verversen. Op die manier erf je geen lijken in de kast, want een ontbrekend wachtwoord is nog maar het begin.
  Dat betekent dan wel dat je alle programma’s op een installatiemedium ter beschikking moet hebben (al kun je een kopie van de huidige schijf maken en later proberen apps uit de programmamap en de bieb te vissen).

7 berichten aan het bekijken - 1 tot 7 (van in totaal 7)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.