3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  Mrwhoopie

  1 poort van TC in bridge zetten

  Is het mogelijk om 1 poort van de TimeCapsule in bridge mode te zetten en de andere te laten routen?
  Ik heb naar boven maar 1 UTP en voor mijn iDTV heb ik een private IP nodig van miojn provider en die heb ik alleen voor het route gedeelte van de TC.
  Nu wou ik dus 1 poort van de TC in bridge zetten en dan boven een switch zetten om daar dan weer een Airport expres te zetten.

  Bijdrager
  jabesse

  Eh, nee, dat kan niet. Niet alleen bij de TC, maar het is theoretisch onmogelijk.
  Bridge mode betekent dat hij AL het verkeer van en naar je publieke IP-adres ongewijzigd doorlaat. Je publieke IP-adres leeft dan eigenlijk op het ene device dat (van internet af gezien) achter de bridge staat.
  Als router leeft het IP-adres in de router. Vandaar wordt het eventueel (bij NAT) vertaald naar een van de private IP-adressen in je LAN.
  Een IP-adres kan niet EN op je TC, EN erachter leven.

  Klopt het dat je nu 2 publieke IP-adressen hebt, een voor internet en een voor iDTV? In dat geval zou je het zo kunnen doen: Zet het eerste device achter je modem (je TC?) in bridge mode. Maak vanaf daar 2 kabels, een naar een 2e router (die je wel als router instelt) waaraan je computer(s) hangen; de tweede kabel gaat naar je iDTV kastje.
  Afhankelijk van hoe je provider het configureert, moet je je 2 IP-adressen handmatig in die 2e router en in je iDTV kastje zetten, of zet je beide apparaten op DHCP (in dat geval moet je vermoedelijk je MAC-adressen aan je provider opgeven).

  Bijdrager
  Mrwhoopie

  Indd ik heb 4 ip’s die aan een device gekoppeld kunnen worden en 1 ip uit de private range van de provider (10.xxx…)
  Ik denk dat de meest simpele oplossing dan gaat zijn dat ik powerlines steek voor de idtv verbinding.Want de idtv heeft dit ip enkel nodig voor de ondemand toepassingen en de tv-gids.ik kan het ip-adres ook niet forwarden zeker door de router uit?want dat ip van de idtv is gekoppeld aan het Mac-adres van de decoder,dus dat zou zoiezo rechtstreeks naar de decoder gaan.
  Want eigenlijk geeft de provider mij over 1 utp toch ook een publiek ip en een privé ip.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.