15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Q:
  Bijdrager
  DESMEV

  1 account, 2 locaties met iChat

  Het gebruik van iChat lukt op het moment aardig zolang ik contact heb/maak met een andere Mac dan 1 uit m’n eigen account.

  Wat ik graag zou willen is vanuit m’n werk een (video)chat met thuis (Mac…) kunnen maken. Maar hoe gaat dat?
  Wat vul ik bij het openen van het venster nieuwe chat in bij “Met…”

  Bijdrager
  Pieterr

  Is het niet makkelijker om een extra (AOL/gmail/…) account aan te maken om te iChatten met je thuis-Mac?

  Bijdrager
  DESMEV

  Geen idee, heb pas in het weekend voor het erst naar iChat gekeken en contact kunnen maken met iemand anders. Maar dat is dan ook alles.

  De weg die jij voorstelt, waar begin ik?

  Bijdrager
  Pieterr
  ”DESMEV”

  De weg die jij voorstelt, waar begin ik?

  Misschien hier:
  Een instant-messagingaccount instellen
  en
  Create AIM screenname

  Bijdrager
  DESMEV

  Nou heb even bij de eerste link gekeken, maar daar kom ik niet verder mee. Nou ga ik er vanuit dat dat bij mij ligt, want het zegt me allemaal niets. Ten eerste zegt me AIM-account me niets ook al zie ik dat wel in m’n iChat venster staan. Maar ik heb toch gewoon een mobileme account en AIM is toch iets anders. En waarom heet er in iChat een venster: AIM-Contactpersonenlijst. Is AIM een algemene verzamelnaam waar iChat van Apple onder valt? Je begrijpt het al, totale verwarring.

  Waarom niet een simpele uitwisseling tussen in ieder geval computers (op afstand) binnen het zelfde account?

  Bijdrager
  Pieterr

  Het account wordt gebruikt om een bepaalde lokatie/computer/persoon aan te geven.
  Je kunt niet MSN’en tussen één en hetzelfde account. Hetzelfde geldt voor iChat.
  Als je een account aanmaakt voor je werkplek (dat kan middels een gratis AOL account, zie link) en voor je thuis je bestaande account gebruikt, is je probleem opgelost.

  Bijdrager
  DESMEV

  Heb een gmail account aangemaakt maar dan heb ik een extra mailaccount. Ik zie dan verder niets dat met iChat te maken heeft (of zie ik iets niet).

  Ga nu de AOL proberen. Laat het nog weten.

  Bijdrager
  DESMEV

  Ik zal zo nu en dan wat vragen wat ik tegenkom op de aim.com site. Ja ik heb wat sturing nodig bij dit..

  Bijdrager
  DESMEV

  Als me het gelukt is om een account aan te maken zit ik dan daarna thuis en op kantoor via iChat-prog verbonden of zit er 1 via iChat en de ander (noodgedwongen via een browser)? Dat lijkt zo op de homepage van aim.

  Bijdrager
  Pieterr

  Op je computer op je werk configureer je iChat met het nieuwe AOL account. Thuis blijf je je eigen (MobileMe) account gebruiken.

  Bijdrager
  DESMEV

  Bij mij omgedraaid. Vandaag heb ik op m’n werk de G5 laten aanstaan met iChat “aan”. Dat is een mobilemeaccount. (tenminste ik weet niet beter. Toch weer elke keer die AIM-contactpersonenlijst boven een venster…)

  Nu thuis een AOL account aangemaakt. In iChat thuis had ik gisteren dezelfde gegevens bij een nieuw account ingevuld als op het werk. Naar ik nu ‘begrijp’ kan dat niet. Terwijl ik niets heb verwijderd uit de accounts, heb ik een nieuw account aangemaakt met de nieuwe gegevens van AOL (Screenname, Password). Nou krijg ik een chatvenster en als ik daar een tekst intoets komt er een tweede venster op met de Kantoor computernaam erboven en de zojuist door mij ingetikte tekst. Als ik dan in dat tweede venster weer wat intikt zie ik dat op mijn eerste iChat venster verschijnen. Ha leuk zo chatten met jezelf. Dat komt waarschijnlijk doordat hier ook mijn mobilemeaccount nog vermeld staat in de lijst met accounts.

  Zojuist de mobileme account verwijdert en als ik nu een contact wil toevoegen: In het iChat venster met bovenin m’n AOL screenname (“beschikbaar”) druk ik linksonder op de +. (“Voeg contactpersoon toe…) Dan kies ik vervolgens voor account naam van mobileme (m’n werk) dus [email protected], group family en voornaam “Willekeur” ALs ik dan op “voegtoe” klik verschijnt er onder de regel “Family” voor ± een seconden of 3 m’n nieuw gemaakt contact om dan vervolgens vanzelf weer te verdwijnen.

  Juist so what’s next….?

  Wordt jij wijs uit wat ik (fout) gedaan heb? Ik neem aan dat de Mac op het werk niet vanzelf iets aan iChat verandert. Dat kan ik nu natuurlijk niet controleren op afstand.

  Dank alvast.

  Bijdrager
  Pieterr

  Ik begin nu een beetje te twijfelen of ik snap wat je precies wilt bereiken.
  Ik dacht uit je openingspost op te maken dat je vanaf je werk (Mac) wilt kunnen chatten met iemand die bij je thuis achter de Mac zit, met iChat. Dan lijkt me een tweede account een voor de hand liggende oplossing.

  Of probeer je de ”Back To My Mac” functie te gebruiken?

  Bijdrager
  DESMEV

  Zoals je het nu stelt is juist: Thuis achter de Mac met iChat en op het werk achter een Mac met iChat. Trouwens ook met de video mogelijkheid.

  Eigenlijk raar dat daar een tweede account voor nodig is, maar als er niet 2 locaties tegelijkertijd online kunnen zijn zal dat de beste oplossing zijn.

  Bijdrager
  Pieterr

  Ik vind dat niet zo raar. Heb jij wel eens met je eigen nummer gebeld op je mobiele telefoon ?

  Bijdrager
  DESMEV

  Nee dat is wel zo maar je zou ook kunnen denken aan een soort contact zoals je intern met een aantal vaste toestellen kan hebben op 1 abonnement . Maar nu bedenk ik me dat dat ook kan met iChat via bonjour.

  Zou dan bv het Familypack voor mobileme en oplossing zijn. Heb ik nog niet naar gekeken overigens.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.