Mark Hofman
Mark Hofman OMT Specials 6 juli 2023 5reacties
Leestijd: 2 minuten

Waarom jij je iPhone het best met het scherm omlaag neer kunt leggen

Iedereen legt zijn iPhone wel eens op tafel neer. De kans is groot dat je dit met het scherm naar boven doet, maar wist je dat het eigenlijk beter is om de smartphone met het scherm naar beneden op tafel te leggen?

Dat is overigens geen tip om je productiviteit te laten stijgen. Het heeft namelijk daadwerkelijk een voordeel voor de iPhone zelf.

iPhone met het scherm naar beneden

Het is vrij logisch dat veel mensen hun iPhone op tafel leggen met het scherm naar boven. Doorgaans is het voorkomen van krassen de reden erachter. Al helemaal wanneer een consument geen gebruikmaakt van een hoesje. Toch is het aan te raden om je iPhone juist andersom op tafel te leggen. Zeker voor gebruikers die gedurende de dag veel meldingen ontvangen.

Je verwacht het misschien niet direct, maar het omdraaien van je iPhone kan positieve invloed hebben op je batterij. Zodra het scherm naar boven ligt zal je zien dat deze bij iedere melding oplicht. Door je smartphone met het scherm naar beneden te leggen voorkom je dit. Je iPhone detecteert de positie, waardoor het scherm uitgeschakeld blijft. Een handige manier om een beetje batterij te besparen.

iPhone meldingen
Dat kan dus anders (Afbeelding: Apple / Bewerking: OMT)

Is dit echter de enige manier? Nee, zeker niet. Je kunt binnen de instellingen op je iPhone ook voorkomen dat bepaalde applicaties het scherm oplichten. Dat doe je door de volgende stappen te volgen:

  • Ga naar Instellingen
  • Selecteer Berichtgeving
  • Kies een applicatie uit
  • Vink de optie Toegangsscherm bij Meldingen uit

Nog meer handige tips

Het neerleggen van de iPhone is slechts een enkele manier om de batterij langer mee te laten gaan. Er zijn nog een aantal andere handige tips, waardoor jij je telefoon minder snel op hoeft te laden. Denk bijvoorbeeld aan het niet teveel sluiten van je applicaties of het beperken van meldingen.

10 tips om de batterij van je iPhone langer mee te laten gaan

Om je een handje te helpen heb ik onlangs een lijstje gepubliceerd met tien handige tips die je kunt gebruiken. Interesse? Lees dan zeker even het artikel via de bovenstaande link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 5

steo
steo

Jeetje wat een onzin dit.

Ik zie geen enkel nut waarom je dat zou doen. Als je al batterij zou willen besparen, zet dan je meldingen uit zoals wordt genoemd.

Verlegen om nieuws?

laminar
laminar

Nou steo, ik vind jouw opmerking juist onzin! Geen meldingen is heel wat meer dan alleen toegangsscherm uitschakelen… Verlegen om een praatje?

bruce27
bruce27

iPh 12 pro. instellingen/berichtgeving niet te vinden. zelfs niet met zoekfunctie.

nnsa
nnsa

Ik denk dat je Meldingen bedoelt ? Zoek daar even op.

bruce27
bruce27

nee, er staat toch berichtgeving in je tip? maar ook met meldingen zie ik niet wat je dan beschrijft. maar echt belangrijk is het niet dus laat maar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.