Jeroen Kraak
Jeroen Kraak OMT Lists 9 juni 2023 0reacties
Leestijd: 3 minuten

5 exclusieve iPhone-functies die vanaf deze zomer beschikbaar zijn

Tijdens de WWDC23-keynote zagen we wat Apple allemaal in de pijplijn heeft voor iOS 17, het besturingssysteem van de iPhone. We vertellen je graag welke op welke functies Google stikjaloers is.

Het was een indrukwekkende keynote van Apple tijdens de WWDC. We hebben niet alleen de Apple Vision Pro en nieuwe Macs gezien, maar Apple heeft ook voor het eerst de nieuwe besturingssystemen voor onder andere de Apple Watch en de iPhone laten zien. iOS 17 krijgt een aantal interessante functies die alleen maar op iPhone beschikbaar zijn.

de exclusieve iPhone-functies

Er zijn een aantal nieuwe functies die naar de iPhone komen via iOS 17. Deze vijf functies doet niemand Apple (nog) na.

#1 Verschillende profielen op Safari

Een erg handige functie voor Safari op de iPhone is dat je verschillende profielen kunt maken, wat erg handig is. Tijdens je werk bezoek je andere websites dan wanneer je lekker ontspannen op de bank zit. Het is dan ook vervelend als deze twee werelden met elkaar verstrengeld raken.

Met iOS 17 zal dat niet meer gebeuren en kun je die twee accounts loskoppelen. Natuurlijk kun je bijvoorbeeld al aparte accounts maken op Chrome, maar daarvoor heb je twee Google-accounts nodig. Apple zet dus een nieuwe trend.,

#2 AirDrop op de iPhone

Google heeft natuurlijk al een eigen versie van AirDrop voor Android, maar Apple heeft tijdens de WWDC laten zien dat dit nog beter kan. Met NameDrop kun je straks op je iPhone heel gemakkelijk contactgegevens uitwisselen. Het enige wat je hoeft te doen is twee telefoons bij elkaar houden. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk je e-mailadres delen tijdens een congres of je telefoonnummer in de kroeg.

#3 AirPlay

Van AirDrop naar AirPlay. Met deze functie kun je gemakkelijk content streamen naar bijvoorbeeld je televisie. Apple heeft nu iets mieuws bedacht voor de iPhone.

In iOS 17 leert AirPlay nu je voorkeuren kennen als je bijvoorbeeld naar muziek luistert. Zo kan het automatisch de speaker selecteren die je het vaakst gebruikt of die het dichtst bij je staat.

Een andere interessante toepassing van AirPlay komt naar hotels. Als je je telefoon koppelt aan de televisie op je hotelkamer, komt automatisch je favoriete content tevoorschijn, en dat is erg handig. Zo voel je je aan de andere kant van de wereld toch helemaal thuis.

#4 Contactkaarten

Sommige functies in iOS zijn gewoon heel leuk in plaats van dat ze heel erg nodig zijn. De functie met contactkaarten voor de iPhone is er daar bijvoorbeeld één van. Met iOS 17 kun je je eigen kaart maken die iedereen te zien krijgt wanneer je hen belt.

Contactkaarten iOS 17 iPhone Android
Contactkaart op je iPhone. (Afbeelding: Apple)

Je kunt deze kaart helemaal zelf ontwerpen. Dit kan een foto zijn, maar bijvoorbeeld ook een memoji. Je kunt ook je eigen lettertype kiezen. Zo maak je precies de indruk die je wilt achterlaten als je iemand belt.

#5 Waarschuwingen voor expliciete inhoud

Je zit niet altijd te wachten op expliciete foto’s of video’s. Vraag dat maar eens aan sommige medewerkers van Ajax. Gelukkig beschermt Apple je daar voortaan tegen door deze foto’s automatisch te maskeren. Wil je ze toch zien, dan druk je gewoon op ‘Show’ en dan begint het spektakel.

Deze functie werkt overigens niet alleen in iMessage, AirDrop en FaceTime, maar ook in apps van derden. Zo heb je er ook geen last van als iemand een ongewenste foto stuurt via WhatsApp.

Getest: Apple’s Vision Pro is magistrale eerste stap in glorieuze toekomst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.