Dennis Mons
Dennis Mons iPhone 4 mei 2023 4reacties
Leestijd: 2 minuten

iPhone overleeft fenomenale val van 4 kilometer hoogte

Een iPhone is niet bepaald een goedkoop speeltje. Vaak moet je er honderden euro’s voor betalen. Laten vallen is dan geen optie. Maar geen zorgen, eigenlijk komt dat wellicht wel goed, zoals bij deze telefoon die vanaf ruim vier kilometer hoogte de klap overleeft. OMT-redacteur Dennis Mons is dan ook een groot voorstander van een hoesje.

Wellicht heb ik collega’s die niet bepaald staan te springen om een case voor hun iPhone. Maar ik kan uit ervaring spreken door te zeggen dat het toch echt best wel een aanrader is. Zo vloog mijn toestel uit mijn zak en stierf een onfortuinlijke dood in een kermisattractie. Dat gebeurde niet met deze iPhone, die vanaf kilometers hoog een vrije val deed.

iPhone kukelt van kilometers hoog en overleeft

Jullie hebben ongetwijfeld talloze YouTube-video’s gezien waarin de iPhone een zogenoemde ‘crash test’ ondervond. Ze worden dan ook te pas en te onpas van gebouwen afgemikt door influencers.

Maar zou een iPhone ook een val van vier kilometer hoog overleven? Het blijkt van wel. Skydiver Hatton Smith dook namelijk uit een vliegtuig en besefte dat hij zijn telefoon losjes in zijn zak had zitten. En de telefoon besloot vervolgens een ander traject te beleven dan zijn eigenaar.

In zijn video op TikTok zie je dat de iPhone wegvliegt, en met 160 kilometer per uur ter aarde stort. Dankzij een hoesje (in dit geval een van Catalyst) overleefde zijn iPhone de rampzalige val. Toegegeven, de telefoon ‘landde’ dan ook wel in een nattig, modderig gebied.

Het is niet de eerste keer dat een skydiver zijn of haar telefoon laat vliegen, maar die van Hatton Smith heeft wel een record gebroken. Nooit eerder viel een iPhone vanaf vier kilometer hoogte. Het is een dubieus record voor Smith, maar dan nog steeds indrukwekkend.

@capt_rumcoffee

When your phone falls out of your pocket at 14,000 feet #fail #screammovie

♬ original sound –

Natuurlijk zijn er dan reacties te verwachten. Zo stelde een TikTokker in een comment: “Er is geen middenweg met een iPhone. Ze zijn óf onbreekbaar, óf ze breken wanneer je ze vanaf één meter op een tapijt laat vallen.” Da’s een verdraaid goed punt.

Heb jij ooit je iPhone laten vallen om erachter te komen dat ‘ie toch echt kaduuk is? Laat het weten in de comments.

May the 4th: de beste Star Wars-gadgets voor iPhone, Mac en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 4

Goderikus
Goderikus

Wat een fake.
Als hij van 4 km naar beneden valt gaat hij echt wel een paar decimeter diep de modder in

diMay
diMay

Hangt er misschien vanaf wat de consistentie van de ondergrond enkele centimeters dieper is. Eerste centimeters modderig genoeg om als kussen te dienen, diepere laag dicht genoeg om af te remmen.

Goderikus
Goderikus

Speelt zeker een rol.
Alleen probeer zelf eens te berekenen hoe hard iets van die hoogte naar beneden komt en wat dan de impact/impulsmoment is - als hij NIET volledig uiteenspat.
Dit valt echt in de categorie “man flikkerde iPhone in wak van 2 km diep meer en vond hem alsnog werkend terug. Echt gebeurd man, ik stond ernaast…”

planeten-paultje
planeten-paultje

Ik denk dat het met die snelheid wel meevalt. Door zijn vorm zal de terminale snelheid veel lager zijn dan die van een ideaal voorwerp als een ronde kogel (met dezelfde massa en dichtheid).

Die terminale snelheid wordt al vrij snel bereikt en wordt lager naarmate de hoogte afneemt door oplopende luchtdichtheid. Als je de video beeldje-voor-beeldje afspeelt, dan is te zien dat de iPhone meteen chaotische bewegingen gaat maken en al wat achterblijft bij de parachutist. Die bewegingen zorgen voor een lagere snelheid.

Wat mij betreft is dit verhaal niet per sé ongeloofwaardig.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone overleeft fenomenale val van 4 kilometer hoogte
Sluiten