Dunke van Boekel
Dunke van Boekel Apple TV+ 13 april 2023 6reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple TV+ is het ideale alternatief voor Netflix: de voordelen op een rij

Netflix blijft zo nu en dan nog weleens een toffe serie of film uitbrengen, maar de gloriedagen van de streamingdienst lijken wel een beetje voorbij te zijn. Maar waar kun je alsnog de tofste films en series streamen? OMT-redacteur Dunke van Boekel vertelt waarom Apple TV+ het ideale alternatief is.

Er zijn natuurlijk een groot aantal streamingdiensten op de markt aanwezig tegenwoordig, dus de keuze is enorm. Dit is waarom we Apple TV+ van harte aanraden.

De unieke content van Apple TV+

Waar Netflix natuurlijk nog steeds zo nu en dan een grote hit te pakken heeft, is het altijd maar de vraag of een nieuwe serie ĂĽberhaupt verder gaat. Zelfs voor het mega-populaire Wednesday was een tweede seizoen niet helemaal zeker.

Apple TV+ lijkt daarin sterker in de schoenen te staan en verlengt series vrij snel. Razend populaire shows als Ted Lasso en Severance, of een leuke verrassing als het recent uitgekomen Shrinking kregen meteen een nieuw seizoen terwijl de serie nog bezig was.

Daarbij lijkt het erop dat Apple TV+, in tegenstelling tot Netflix, meer geneigd is hun series de tijd te geven die ze nodig hebben om het geplande verhaal te vertellen. Ted Lasso zal waarschijnlijk na het derde seizoen eindigen, al kunnen de makers nog altijd anders beslissen.

Waar voor je geld, voor minder dan bij Netflix

Naast series heeft Apple TV+ natuurlijk ook genoeg films die je op je watchlist kunt zetten. Neem bijvoorbeeld Tetris, die recent is uitgekomen als original. Daarbij komen er ook genoeg nieuwe releases beschikbaar op de dienst. Onder andere Killers of the Flower Moon en Napoleon staan op de planning.

Netflix account delen ai
Daniel Craig is terug op Netflix. (Afbeelding: Netflix)

Qua prijs ben je met Apple TV+ ook een stuk beter uit dan bij Netflix. Voor een maandje streamen klop je 6,99 euro uit je portemonnee, waar dat bij Netflix 7,99 euro is voor het basis-pakket (met een maximale resolutie van maar 720p). De dienst van Apple gaat in vergelijking gewoon naar 4K, en daar betaal je dus minder voor.

Netflix was een lange tijd het go-to streamingplatform, maar heeft het eigen succes niet bij kunnen houden. Apple TV+ is nu een fantastisch keuze.

App Store Parels: JustWatch zoekt het beste op Netflix, HBO Max en meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 6

hpaulussen
hpaulussen

Klopt helemaal, nu nog een duidelijke (finder) interface om eea makkelijker te kunnen vinden

Flyer007
Flyer007

Ik ben een groot Apple fan, maar dit is toch echt wel een beetje door een Apple-groene bril naar de wereld kijken. Apple TV+ heeft inderdaad regelmatig een mooie serie of film. Maar het aanbod is nog altijd erg dun. En in dat licht bezien is 7 euro per maand heel veel. Ik denk ook niet dat er heel veel abonnees zijn die de volle mep betalen (als je regelmatig een Apple product koopt kan je gratis kijken). Voor een paar euro meer heb je bij Netflix een enorm aanbod boven op een mooie serie of film.

Dit nog los even van een - voor Apple begrippen - onhandige interface waarin het lastig zoeken is.

Het zal toch niet voor niks zijn dat AppleTV+ ergens onderaan de top 10 van streamingdiensten bungelt?!

MrM
MrM

Objectief gezien is Apple+ nog bagger qua aanbod. Dan is Prime € 2,99 interessanter prijs vs aanbod. Wat betreft Films heeft Apple+ serieus weinig te bieden, daarom mijn subscriptie stopgezet. Zodra nieuw seizoen van Slow Horses verschijnt ga ik weer even afsluiten.

Voorlopig ben ik content van onderstaande streamings:

  1. HBOmax 3,99
  2. Prime 2,99
  3. Showtime 3,49
  4. Netflix 15,99
  5. Disney+ 8,99
DokterBibber
DokterBibber

Ga toch weg - AppleTV+ een ideaal alternatief…
Zo lang er voor de meeste content nog steeds betaald moet worden en vanwege het enorme schrale aanbod van Apple is dit gewoon totaal GEEN alternatief.
Apple heeft hier de plank volledig misgeslagen.

walberg
walberg

Waar nergens over gerept wordt: Nederlandse ondertiteling? Netflix heeft deze in ieder geval.

Hatolex1
Hatolex1

Had boven dit artikel niet “advertorial” moeten staan?

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple TV+ is het ideale alternatief voor Netflix: de voordelen op een rij
Sluiten