Mark Hofman
Mark Hofman Digital 27 april 2023 3reacties
Leestijd: 3 minuten

Til ChatGPT naar een hoger niveau met 5 machtige opdrachten

ChatGPT is in korte tijd een echte allemansvriend geworden. Ingewikkelde materie legt de AI-chatbot in begrijpelijke taal uit en de dienst helpt je ook nog eens met vervelende taakjes zoals het schrijven van een sollicitatiebrief. Met vijf machtige opdrachten haal je echter nog meer uit de AI-dienst.

Er zijn zeeën van mogelijkheden, maar waar begin je eigenlijk? Zet je ChatGPT in om je te helpen met afvallen of zijn er nog betere opdrachten die je de chatbot kunt geven?

5 machtige opdrachten voor ChatGPT

De volgende 5 opdrachten zijn in elk geval onmisbaar als je met de AI-dienst aan de slag gaat.

#1 Vraag om input voor andere AI-diensten

ChatGPT is misschien een van de populairste AI-diensten van het moment, het is zeker niet de enige. Het is een heerlijke zet om meerdere AI-diensten met elkaar te combineren. De uitkomst is misschien wel een AI-meesterwerk!

Vraag ChatGPT bijvoorbeeld om input en kopieer en plak de uitkomst vervolgens in andere AI-diensten, zoals Dall-E en Midjourney. Hoe specifieker de details zijn, hoe beter deze diensten met je opdracht aan de slag gaan.

#2 Teksten in de stijl van je favoriete auteur

Heb je altijd al willen schrijven in de stijl van je favoriete auteur? ChatGPT helpt je een handje. Het is een simpele manier om een saaie, nuchtere toon uit je teksten te halen en ze op iets uit een bestseller te laten lijken.

Of je nu fan bent van J.R.R. Tolkien, Hans Christian Andersen of Ernest Hemingway: ChatGPT kan je op weg helpen om te schrijven zoals zij. Geef bijvoorbeeld de opdracht ‘Beschrijf een bezoek aan Disneyland Parijs in de stijl van J.R.R. Tolkien’.

#3 Tijd voor een… rollenspel?

ChatGPT is een handige metgezel op momenten dat je je verveelt. De AI-chatbot kan namelijk ook een andere rol aannemen, bijvoorbeeld die van een verliefde tiener, een gefrustreerde schoonmoeder of een agressieve straatverkoper.

Eigenlijk is niets te gek voor ChatGPT, je kunt eindeloos spelen met de soort rol dat de AI aanneemt. Het is wellicht niet zo’n praktische opdracht, maar het belooft wel avonden vol hilariteit.

#4 Laat je teksten nakijken

Heb je een opstel geschreven of een belangrijke e-mail klaarliggen? ChatGPT kan je eenvoudig helpen om de grootste fouten uit je teksten te halen. Kopieer en plak de tekst simpelweg in het venster en vraag of ‘t klopt wat er staat.

ChatGPT kan de tekst zowel inhoudelijk bekijken als op grammatica en spelling. Ga er echter niet blind vanuit dat je tekst daarna voor de volle 100 procent foutloos is, want ook deze magistrale AI-chatbot maakt weleens een foutje.

#5 Laat ChatGPT bepalen naar welke film je kijkt

Is het weer weekend maar heb je geen flauw idee welke film of serie je moet kijken? Vraag het ChatGPT. Om betere resultaten te krijgen kun je bijvoorbeeld aangeven welke genres je graag kijkt, in welke periode de film gemaakt moet zijn en welke acteur erin speelt.

Bij de opdracht ‘Wat is de beste actiefilm met Bruce Willis in de hoofdrol uit de jaren ’90?’ en de AI-chatdienst komt op de proppen met Die Hard with a Vengeance uit 1995 als meest iconische film. Daarnaast benoemt ChatGPT ook andere films waarin Willis speelde in de jaren ’90, mocht je wat meer inspiratie zoeken.

Deze 5 Opdrachten maken je leven met een iPhone nog makkelijker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

mika_janssens
mika_janssens

Fuck ChatGPT. Voor een keer volg ik Elon Musk: dit is een gevaar voor de maatschappij en het gaat veel te snel. En mensen zouden daar beter eens over nadenken, ipv klakkeloos mee te surfen op de golven van een hype.

ome-kor
ome-kor

Als het zo’n gevaar is voor de maatschappij, waarom is Elon dan bezig met een eigen versie van ChatGPT, genaamd TruthGPT? Hij probeert volgens mij de concurrentie te dwarsbomen.

warmerfare
warmerfare

Omdat, als andere bedrijven al een aan grenzeloze hoeveelheid informatie blootgestelde AI ontwikkelen hij beter aan boort stappen. Op die manier is hij onderdeel van de AI wereld en kan hij mogelijk ook aanschuiven bij belangrijke gesprekken over de toekomst van AI.

Het gevaar is wel realistisch. AI wordt al geupload in robots, welke zichzelf zouden kunnen produceren en vermenigvuldigen. We kunnen AI beperkingen opleggen middels de sandbox waarin deze opereert, maar het zou zichzelf gemakkelijk volledige lees en schrijftoegang kunnen verschaffen gezien de AI gemakkelijk exploits zou kunnen vinden en zo al haar beperkingen opheffen.

Ook is het geen onrealistische gedachte dat AI de conclusie trekt dat mensen het grootste gevaar voor het voortbestaan van de mens zijn en dat de robots eigenlijk veel robuuster, adaptiever, klimaatneutraler, efficiënter, slimmer etc zijn.

Mocht AI vriendelijk blijven zal AI ook een behoorlijke verschuiving zorgen in hoe mensen leven. Enorm veel banen en zodoende de mogelijkheid om inkomen te werven zal voor enorm veel mensen verdwijnen.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Til ChatGPT naar een hoger niveau met 5 machtige opdrachten
Sluiten