Mark Hofman
Mark Hofman OMT Guides 29 april 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Booby Trap je iPhone om te zorgen dat hij niet gestolen wordt

Als je net een gloednieuwe iPhone hebt gekocht, dan wil je die ongetwijfeld zo goed mogelijk beschermen tegen slinkse dieven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze tips kunnen je er vast bij helpen.

Laten we eerlijk zijn. Er is geen gouden regel die jouw telefoon altijd en overal kan beschermen tegen diefstal. Toch zijn er genoeg trucjes die je kunt toepassen om het dieven zo moeilijk mogelijk te maken. Met goede Booby Traps kun je dieven zelfs afschrikken. Maar hoe doe je dat precies?

Bescherm je iPhone met hulp van deze Booby Traps

Naast Booby Traps kan het ook handig zijn om goed te letten op je iPhone. Denk goed na over waar en wanneer je jouw smartphone in het openbaar oppakt. Vooral als je een nieuw of duur model hebt.

Wordt je telefoon gestolen, neem dan zo snel mogelijk contact op met je provider om te voorkomen dat je betaalt voor oproepen of andere diensten die de dief probeert te gebruiken. En vergeet natuurlijk niet om aangifte te doen bij de politie.

#1 Koop een iPhone-hoesje met een polsband

Deze simpele, maar super effectieve techniek om dieven af te schrikken, kan je ook nog aan het lachen maken. Een hoesje met polsband maakt het bijna onmogelijk voor dieven om je iPhone vlug uit je handen te gissen. Zodra een dief je telefoon pakt, en merkt dat ‘ie aan je pols vast zit, schrikt hij zich natuurlijk dood. En dan zie je die dief vast nooit meer terug.

Een hoesje met een polsband.

#2 Antidiefstal-apps voor je iPhone

Een andere manier om een dief de stuipen op het lijf te jagen, is een goed alarm. Er zijn genoeg goede apps die je daarbij kunnen helpen. Ze zorgen ervoor dat je smartphone een hard geluid maakt, zodra iemand een poging tot diefstal doet. De bewegingsgevoeligheid en het geluid van het alarm kun je naar wens aanpassen. Je wilt immers niet dat er een alarm afgaat elke keer als je jouw smartphone oppakt. Wij raden je Anti-diefstal alarm aan voor de iPhone.

#3 Traceer je smartphone als het toch misgaat

Als je jouw smartphone niet hebt kunnen beschermen met bovenstaande Booby Traps, dan wil je hem vast zo snel mogelijk terugvinden. Apple-gebruikers kunnen hier een ingebouwde ‘Zoek mijn iPhone’-applicatie voor gebruiken. Dankzij de app kunnen gebruikers hun apparaat op afstand traceren, geluid laten spelen of vergrendelen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je een iCloud-account hebt en je locatie aan hebt staan.

Vind makkelijk en snel je smartphone terug.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Booby Trap je iPhone om te zorgen dat hij niet gestolen wordt
Sluiten