Dunke van Boekel
Dunke van Boekel OMT Guides 25 maart 2023 3reacties
Leestijd: 2 minuten

Veiligheidsprobleem met creditcard op je iPhone, zo los je het op

Het is natuurlijk hartstikke fijn dat je niet elke keer je iPhone moet ontgrendelen als je wil reageren op een bericht. Maar dit kan ook slecht uitpakken als je je telefoon en creditcard kwijt bent. Gelukkig is daar iets aan te doen.

Onze iPhones zijn in een aantal gevallen ook onze creditcardhouders. Superhandig natuurlijk, al je belangrijke spullen zo op één plek, maar als je telefoon gestolen wordt ben je ook mooi de sigaar.

Creditcards in je iPhone-hoesje

De manier waarop kwaadwilligen dit veiligheidsprobleem in de iPhone gebruiken gaat als volgt. De gestolen telefoon heeft de creditcard in het hoesje zitten, waarmee die persoon een aankoop probeert te doen op het web. Als deze persoon een flinke aankoop doet met jouw gegevens, stuurt jouw bank je vaak een berichtje.

Dankzij het reageren op berichten via de lockscreen van je iPhone kunnen criminelen zichzelf dus gewoon toestemming geven om de forse betaling door te laten gaan. Hiervoor hoeft je alleen naar rechts te swipen op het bericht en op het knopje met ‘reageer’-knopje te drukken.

Hoe gaan we dit tegen?

Het is mogelijk om het reageren vanaf je lockscreen uit te zetten. Zo blijft jouw creditcard veilig. Ga naar de instellingen van je iPhone en tik vervolgens op Face ID en toegangscode en voer vervolgens je code in. Nu schakel je Antwoord met bericht uit.

Nu kun je helaas niet meer even snel reageren zonder de telefoon te ontgrendelen, maar je creditcard kan zo niet meer tegen jouw wens gebruikt worden. Dat kan je duizenden euro’s schelen, zo kan deze Redditor je vertellen.

iPhone heeft een groot probleem als je een creditcard hebt
Dit kan natuurlijk ook. (Afbeelding: Unsplash/Cardmapr.nl)

Er zijn in dit scherm overigens nog een hele hoop andere instellingen die je aan kunt passen. Denk bijvoorbeeld aan de Woningbeheer of Wallet-app op iPhone. Dat men bij deze apps kan, richt niet zoveel schade aan als wanneer kwaadwillenden jouw creditcard gebruiken, maar vervelend is het wel.

Verslapen geen optie meer dankzij watchOS 9.4 op je Apple Watch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 3

TheBigZ
TheBigZ

De plaatjes die jullie bij het artikel laten zien, kloppen niet. Het staat wel goed in de tekst, namelijk dat het in dit geval om een gestolen FYSIEKE credit-card plus iPhone ging. Dus zo’n plaatje van je kaart in de Wallet-app schept verwarring.

wazoo
wazoo

Eens! Ik moest ook eerst teruglezen waar ze het nou over hadden, niet iedereen heeft namelijk een iPhone met een (credit)card houder daar aan vast, ik zeker niet :slight_smile:

bruce27
bruce27

eens, ook ik las het meerdere keren maar snapte er werkelijk geen zak van. maar geprobeerd en nu aangepast. goede tip.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Veiligheidsprobleem met creditcard op je iPhone, zo los je het op
Sluiten