Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Products 9 maart 2023 1reactie
Leestijd: 2 minuten

Sonos Era 100 en 300 hebben een groot probleem met Android’s Google Assistant

Er gingen al lange tijd geruchten over nieuwe speakers van Sonos, maar eindelijk heeft het bedrijf haar plannen uit de doeken gedaan. Alles leek perfect, maar er is nu wel een groot nadeel naar boven gekomen voor Android-gebruikers die verzot zijn op Google Assistant.

Ze zijn eindelijk daar: De Sonos Era 100 en Era 300. Terwijl de Era 100 de opvolger is van de Sonos One, is de Era 300 een nog luxere speaker voor ruimtelijke audio. Wat meteen opvalt zijn de prijzen. Deze zijn respectievelijk 279 euro en 499 euro. Een flinke soms geld en dus verwacht je dat alles goed zit. Bij de iPhone is dit het geval, maar bij Android is het een ander verhaal.

Sonos Era 100 en 300 hebben problemen met Google Assistant

Toch lijkt dat niet helemaal het geval. De Sonos Era 100 en Era 300 ondersteunen namelijk geen Google Assistant. Het is een van de meest gebruikte spraakassistenten in ons land. Alexa van Amazon en Apple’s Siri zijn dan wel weer aanwezig. Op je iPhone ervaar je dus geen problemen.

Heb je dus een Android-toestel, dan mis je een belangrijke functie. Als een Apple-gebruiker zelf heb je er misschien geen last van, maar stel dat jouw partner bijvoorbeeld een Android-toestel heeft. Dan kan die geen Google Assistant gebruiken.

Sonos Era 300 Android Google Assistant
Ruimtelijke audio. (Afbeelding: Sonos)

Wat kunnen Android-gebruikers doen?

Toch is er wel een oplossing. Hiervoor moet Android-gebruikers een speciale ontvanger bij het apparaat zetten. Dat is natuurlijk vrij omslachtig en geeft niet dezelfde ervaring als iPhone-bezitters.

Goed Google Assistant is er dus niet voor Android-gebruikers, maar wat is er dan wel? Een van de nieuwe functies is Trueplay. Het is een systeem dat de ruimte leest waar deze instaat. Zo merkt het of het geluid tegenaan kaatst en hoe ver de audio gaat. Zo past het systeem het geluid aan, aan de situatie.

Wil je desondanks de prijs en het niet ondersteunen van Google Assistant op Android toch de speakers willen hebben? Ze zijn vanaf 28 maart te bestellen in Nederland.

Sonos gooit Nederlandse prijzen voor speakers stilletje omhoog

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

Gai
Gai

De informatie in het artikel klopt volgens mij niet helemaal.
De enige voice assistants die direct met de microfoon op de sonos te bedienen zijn zijn amazon alexa en de voice assistant van sonos zelf. Daarnaast kan je de speaker in de apple homekit toevoegen en met siri bedienen dit gaat dan via je iphone/apple watch of homepod. Dit kan echter ook gewoon met Google door de speaker in Google home toetevoegen en met je nest mini (De speciale ontvanger waar het artikel het overheeft) of google assistant op je telefoon te bedienen. Bediening via android en iphone werkt dus exact hetzelfde. Behalve als je alexa gebruikt dan kan je direct aan de speaker dingen vragen.

Het gene wat veranderd is deze generatie is dat op oude Sonos modellen google assistant ook direct via de sonos speaker benaderbaar was dit is weggehaald omdat dit volgens Sonos niet meer mogelijk was doordat google dingen had aangepast in hun beleidt. Bediening met google assitant op je telefoon en smart speaker is dus nog wel nodig.

Het artikel is niet best geschreven hopelijk geeft dit wat meer context voor de apple fanboys :wink:

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Sonos Era 100 en 300 hebben een groot probleem met Android’s Google Assistant
Sluiten