Dunke van Boekel
Dunke van Boekel Digital 10 maart 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoe iPhone-gebruikers met behulp van Google een gratis VPN kunnen scoren

We spenderen veel van onze tijd op het internet. Helaas is niet iedereen zo goedwillig als de mensen die sites bouwen om random kattenplaatjes te laten zien. Je weet niet meer of jouw informatie veilig is, maar Google wilt daar met Google One verandering in brengen door de VPN standaard te maken. Ook voor jouw iPhone.

Deze VPN was aanvankelijk alleen beschikbaar bij de premium-versie van het abonnement. Daarbij is er nog een feature toegevoegd die jou zou moeten helpen in dit digitale tijdperk.

De VPN van Google One verbergt jouw iPhone-activiteiten

Mocht je nu denken: “Wat is een VPN dan?” hierbij even een korte uitleg. Een Virtual Private Network (VPN) zoals die van Google One maskeert eigenlijk gewoon jouw online aanwezigheid. Elk apparaat dat je gebruikt heeft een IP-adres, waar hackers en kwaadwillige sites of apps gebruik van kunnen maken. Ze kunnen op die manier bijvoorbeeld jouw internet-activiteit volgen of zelfs de locatie waar jij je bevindt achterhalen. Google legt hier zelf ook nog uit hoe hun specifieke VPN nou werkt.

Best handig dus, zeker als je vaak van publieke netwerken gebruik maakt zoals die in winkels of restaurants. Nu is de feature dus beschikbaar op elke betaalde versie van Google One, in plaats van alleen de duurste. Voor 2 euro per maand krijg je 100GB aan opslag in de cloud en nu ook een VPN voor je iPhone. Deze kun je ook delen met vijf andere gebruikers.

Nog meer veiligheid dankzij dit abonnement

Naast deze VPN biedt Google One nu ook nog een nieuwe feature aan. Het gebeurt wel eens dat er een groot bedrijf wordt gehackt en dat daardoor de gegevens van een groep mensen op de digitale straten van het dark web komen te liggen. Dit heeft nog wel eens nare gevolgen, zeker als je burgerservicenummer buit is gemaakt.

De nieuwe Dark Web Report feature van Google One laat jou op een veilige manier het dark web scannen naar persoonlijke informatie. Je vult de gegevens in, en Google laat het weten als het iets heeft gevonden. Daarna helpen ze je met advies over hoe je deze informatie beschermt, of welke instanties je kunt inlichten.

De VPN en Dark Web Report van Google One worden nu uitgerold, met de bedoeling dat deze in de komende weken voor iedereen met een abonnement beschikbaar is. Zowel voor Android als voor iPhone.

Spotify geeft app TikTok-ontwerp in nieuwe update voor iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Hoe iPhone-gebruikers met behulp van Google een gratis VPN kunnen scoren
Sluiten