Mark Hofman
Mark Hofman iPhone 20 maart 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

iPhone 15 Pro Max krijgt dunste schermranden ooit (maar…)

Het lijkt er sterk op dat de iPhone 15 Pro Max de dunste schermranden op een smartphone ooit krijgt. Hoewel dit ervoor zal zorgen dat de Apple-telefoon er ongelooflijk strak uit komt te zien, baart dit ook enige zorgen over de adviesprijs van het toestel.

De informatie is afkomstig van Ice Universe (via MacRumors). Op Twitter laat de bekende, en ook betrouwbare, bron weten dat de schermranden van de iPhone 15 Pro Max slechts 1,51 mm dik zijn. In tegenstelling tot de huidige recordhouder, de Xiaomi 13 (1,61 mm), een aanzienlijk verschil.

iPhone 15 Pro Max krijgt dunste schermranden ooit

Op dit moment heeft de iPhone 14 Pro schermranden van 2,17 mm. Mocht het bericht van Ice Universe daadwerkelijk kloppen, dan zet Apple flinke stappen met het toestel. Naar verluidt slinken de randen met een kleine dertig procent.

Zoals gezegd is de Xiaomi 13 op dit moment recordhouder. Hoewel de onderste rand (ook wel kin genoemd) een dikte van 1,81 mm heeft, zijn de overige drie kanten voorzien van een dikte van 1,61 mm. Iets dat, wat ons betreft, zorgt voor een frisse uitstraling.

Apple doet daar met zijn iPhone 15 Pro Max dus waarschijnlijk nog een schepje bovenop. De smartphone, die we in september van dit jaar mogen verwachten, heeft schermranden die slechts 1,51 mm dik zijn. Een ontwerpkeuze die we zonder enige twijfel kunnen waarderen.

Hoe het er in de praktijk uitziet, weten we natuurlijk nog niet, maar het zal de premium-uitstraling van het toestel zeker ten goede komen.

Tegen welke prijs?

De grote vraag die we onszelf alleen stellen, is hoeveel je daar als consument voor moet betalen. Dat het toestel, gezien zijn specificaties, niet goedkoop zou zijn, leek al vast te staan. Dat een vernieuwde, strakkere uitstraling dit gegeven alleen maar versterkt, moge duidelijk zijn.

Of we het als consument ook daadwerkelijk nodig hebben, is een tweede. Hoewel een frissere uitstraling natuurlijk nooit verkeerd is, vraag ik me af of dit extra kosten zijn waar gebruikers op zitten te wachten.

Is de vernieuwde iPhone 4 het antwoord op de vraag naar compacte smartphones?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 15 Pro Max krijgt dunste schermranden ooit (maar…)
Sluiten