Mark Hofman
Mark Hofman Products 23 maart 2023
Leestijd: 3 minuten

AirPods-concurrent Nothing Ear (2) een feit, maar wat is er nieuw?

Nothing, het bedrijf van OnePlus-oprichter Carl Pei, heeft vandaag de opvolger van zijn populair Ear (1) oordopjes aangekondigd. Gewapend met de naam Nothing Ear (2) en het zelfde ontwerp lijken we te maken te hebben met een duurdere kopie. Maar is dat ook echt het geval?

Natuurlijk niet. Nothing heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan de opvolger van, misschien wel, de meest besproken oordopjes van 2021. Hoewel niet iedere consument het verschil direct zal zien, is deze wel degelijk aanwezig.

Nothing Ear (2): het verschil met de Ear (1)

Op het eerste oog verschillen de Nothing Ear (1) en Nothing Ear (2) helemaal niets van elkaar. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om hetzelfde ontwerp te hanteren. Hoeft ook niet, want de oordopjes van oprichter Carl Pei zijn uniek en stijlvol genoeg.

Het verschil zit ‘m dan ook voornamelijk in de functionaliteiten van de oordopjes. De Nothing Ear (2) beschikt bijvoorbeeld over een functie genaamd Bluetooth-multipoint. Deze technologie zorgt ervoor dat je de dopjes met twee apparaten tegelijkertijd kunt verbinden.

Tegelijkertijd is ook de ruisonderdrukking beter geworden. Drie niveaus van ruisonderdrukking moeten je compleet af kunnen zonderen van de buitenwereld. Geluiden met maximaal 40dB worden dus volledig in stilte getrokken.

De accuduur is 36 uur en de geluidskwaliteit is verbeterd. De Nothing Ear (2) biedt dit keer Hi-Res Audio van maximaal 24bit op 192KHz. Simpel gezegd: de Freakin’ Nerds-podcast klapt nog lekkerder door je schedel heen.

AirPods-concurrent Nothing Ear (2) een feit, maar wat is er nieuw?
Niks. (Afbeelding: Nothing)

Een hype om nooit te vergeten

De stap lijkt misschien niet erg groot op papier, maar om eerlijk te zijn hoeft dat ook niet. De Nothing Ear (1) bracht in 2021 een hype met zich mee die ik al jaren niet meer had gezien. En die hype bleek terecht.

Ondanks het feit dat de oordopjes slechts 99 euro kostte, wisten ze ons destijds echt te verrassen. Het doorzichtige ontwerp viel in de smaak, de ruisonderdrukking was uitstekend en de geluidskwaliteit prima. Iets waar ik in deze prijsklasse echt voor ga.

Onlangs bracht Nothing de Ear Stick uit, wat in tegenstelling tot de eerste oordopjes een minder groot succes was. Net als die Phone (1) overigens. Maar dat het bedrijf alles behalve een one hit wonder is laat het met de komst van de Nothing Ear (2) toch maar weer mooi zien. Althans, op papier dan.

Het prijskaartje van de Nothing Ear (2)

We doen bij WANT ons best om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met de Nothing Ear (2). In de tussentijd is het natuurlijk altijd mogelijk om zelf geld apart te leggen en ermee aan de haal te gaan.

Vanaf woensdag 22 maart tik je de oordopjes op de kop. Je haalt ze voor de prijs van 149 euro in huis via de website van het bedrijf. Later deze maand zullen de oordopjes ook in andere winkels beschikbaar zijn.

iOS 16.4 geeft eerste hint: Apple werkt aan gloednieuwe AirPods

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
AirPods-concurrent Nothing Ear (2) een feit, maar wat is er nieuw?
Sluiten