Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Digital 20 februari 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Videobellers krijgen nu de ideale functie op WhatsApp voor iPhone

WhatsApp voor iPhone heeft een fijne functie te pakken, die bedoeld is voor mensen die graag videobellen binnen de app. Vind je het irritant dat je dan eigenlijk ondertussen geen andere dingen kunt doen op je smartphone? Dan hebben we goed nieuws: de picture-in-picture-modus is namelijk beschikbaar.

Met een picture-in-picture-modus is het mogelijk een app in een klein venster op je smartphone te gebruiken. Dat zwevende venster hangt dan voor andere apps. Zo kun je in het geval van WhatsApp iemand nog steeds zien, terwijl je ondertussen je mail checkt bijvoorbeeld. Je kunt in principe gewoon doen wat je wil op je iPhone.

WhatsApp op iPhone krijgt handige optie

Gebruikers van de iPhone-app FaceTime zijn hier al bekend mee. Die app biedt namelijk al een tijdje picture-in-picture-modus aan. Je aandacht is dan wellicht niet meer honderd procent bij het gesprek, maar als iemand een link stuurt naar een site of video, dan kun je die checken. En hoef je het gesprek dus niet te onderbreken.

Dit kan allemaal handig zijn voor je werk, mocht je je collega’s vaak spreken op WhatsApp. Maar voor privégesprekken is het ook tof, natuurlijk. Deelt iemand een lekker recept of een grappige video? Dan kun je het daar meteen met diegene over hebben. Dat is wel zo fijn, zonder enige onderbreking op je iPhone.

WhatsApp geeft iPhone-gebruikers creatieve functie die ze willen
Berichten verzenden met WhatsApp. (Afbeelding: Pexels/Andrea Piacquadio)

Hoe kom je aan de update?

En het goede nieuws is: je hebt hier geen bètaversie voor WhatsApp op iPhone voor nodig. Soms komt het voor dat dergelijke, toffe functies alleen voor testers beschikbaar zijn. Maar in dit geval kan iedereen meteen meegenieten. Je hoeft alleen maar app-versie 23.3.77 te downloaden vanuit de App Store.

Hier staat wel een kanttekening bij. Mocht je WhatsApp al op je iPhone hebben staan, dan kan het enkele weken duren voordat je de update ontvangt. Het bedrijf rolt de update namelijk geleidelijk aan uit. Maar als je dan eindelijk aan de beurt bent, dan weet je zeker dat de optie meteen goed werkt.

Hoe je met deze WhatsApp-functie berichten sneller vindt op je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Mac

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Videobellers krijgen nu de ideale functie op WhatsApp voor iPhone
Sluiten