Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 24 februari 2023 4reacties
Leestijd: 2 minuten

Grote aandeelhouder van Apple wil dat Tim Cook en Al Gore uit het bestuur stappen

De National Legal and Policy Center (NLPC) wil zijn macht als aandeelhouder gebruiker om zowel Tim Cook als Al Gore uit de raad van bestuur van Apple te krijgen. Dat moet ook al snel gaan gebeuren. De eerstvolgende vergadering voor aandeelhouders vindt op 10 maart plaats; dan horen we ongetwijfeld meer over het verloop.

Over een paar weken vindt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Apple plaats en meestal gebeuren daar geen interessante dingen. Aandeelhouders kunnen stemmen op nieuwe voorstellen of iemand aanwijzen als nieuw raadslid. Vaak staan deze vergaderingen in het teken van saaie, administratieve handelingen.

Tim Cook weg als bestuurslid bij Apple?

Maar de aankomende vergadering lijkt minder suf te worden, aldus Fox Business. De NLPC wil voorkomen dat Apple-CEO Tim Cook opnieuw aangewezen wordt als bestuurslid. En dat is niet het enige wat de non-profitorganisatie wil: die wil namelijk ook meer informatie over de zaken die Apple in China doet.

Apple Store verkoopt 5 opmerkelijke gadgets die je niet verwacht
“Lekker, dan” (Afbeelding: Josh Edelson / AFP)

De NLPC wil graag volledig weten wat Apple allemaal uitspookt in China en wat de risico’s van daar zakendoen doen is. Ook wil de organisatie de volledige bevoorradingsketen in beeld hebben. Of dat allemaal gaat lukken is een tweede, maar als aandeelhouder mag je dat soort dingen gewoon vragen.

En hoe zit het met Al Gore?

Naast Tim Cook moet ook Al Gore het ontzien. De NLPC wil Gore namelijk ook weghebben uit de raad van bestuur. De man was aanvankelijk “nooit geschikt om genomineerd te worden voor deze positie”. Dus dat hij daar al twintig jaar zit (hij trad binnen in 2003), is volgens de organisatie “absurd”.

“De enige kwalificatie die Gore had, was dat hij voldeed aan Apple’s twijfelachtige criteria aangaande de opwarming van de aarde. Hij raakte daar snel over in paniek. De term, referend aan ‘global warming‘, is zo onderuit gehaald dat we het inmiddels hebben over klimaatverandering”. Bovendien heeft Al Gore veel doemvoorspellingen gedaan die allemaal niet uitkwamen.

Al Gore in Board of directors van Apple..!!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Fox Business

Reacties: 4

Alex_Manuputty
Alex_Manuputty

Kan het wel voorstellen, wat zo wordt er om gegaan met de slachtoffers van de gijzeling in de Apple Store Amsterdam!

Ik ben vandaag220222, samen met mijn zus, naar de Apple Store gegaan. Dit is gewoon heel belangrijk voor mij in verband met mijn verwerkingsproces. Het is vandaag tenslotte exact een jaar geleden dat de gijzeling plaatsvond. Ik had daar afgesproken met een team van AT5, ze zouden mij een interview afnemen. Toen ik daar in gesprek was met de mensen van AT5, kwamen er plotseling twee managers( de store manager van Amsterdam en de manager van Apple Benelux) , een man en een vrouw (die vrouw kende ik niet eens, ze stelde zich ook niet voor), van de Apple Store naar buiten. Deze gingen meteen tegen mij praten, terwijl ik dus in gesprek was met AT5. Heel vreemd, maar vooral ook heel onprofessioneel. Ze moeten zich echt schamen! Helaas is dit behoorlijk geëscaleerd, wat ik natuurlijk erg vervelend vind. Wat ik vooral lastig vind, is dat ze mij de kans niet geven om het gebeuren op 22/02/2022 te verwerken. Dat begrijp ik gewoon niet. Dit zou mij namelijk enorm kunnen helpen. Maar goed, dat is blijkbaar niet wat zij willen….

rw076
rw076

Ik spiegel even.

Ik, Mijn, Mij, Mijn, Ik, Mij, Ik, Mij, Ik, Ik, Ik, Mij, Ik, Mij.

Het is hun winkel.

TechKech
TechKech

En ik maar denken dat ik op een Tech forum zit… zie ik in de reacties iets wat meer lijkt op de fabeltjes krant. Lijkt wel alsof er slechts 1 slachtoffer is volgens bovenstaande reactie terwijl ik op TV toch echt veel meer mensen aanwezig zag in het gebouw maar kan aan mij liggen hoor

neefjelepidop
neefjelepidop

Sorry hoor maar u vindt het vreemd dat als je gewapend met een cameraploeg zonder verdere afspraken gemaakt te hebben even wordt aangesproken over wat daar gebeurd. En… ze hadden u direct met rode loper moeten uitnodigen??
De wereld draait - voor u helaas - niet om u. U bent niet het middelpunt van het universum.

U had deze gebeurtenis van een jaar geleden ook anders kunnen verwerken, zonder camera’s op U gericht. Had u zonder moeite binnen kunnen komen. Geen gedoe, geen Fuzz.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Grote aandeelhouder van Apple wil dat Tim Cook en Al Gore uit het bestuur stappen
Sluiten