Sabine Schults
Sabine Schults iPhone 25 februari 2023 1reactie
Leestijd: 2 minuten

De rekenmachine op je iPhone is briljanter dan je denkt (en dit is waarom)

Snel even iets uitrekenen op je iPhone is zo gepiept, maar de rekenmachine op je smartphone is tot veel meer in staat. Er zitten namelijk verschillende verborgen functies verscholen in deze app. Zeg je Casio of Texas Instruments maar gedag.

De rekenmachine van je iPhone beschikt onder meer over krachtige functies zoals een wetenschappelijke modus, maar je kunt ook aan de slag met andere slimmigheden om nog meer uit de app te halen. Dit heeft de wiskundeheld van Apple allemaal in zijn mars.

Je iPhone als rekenwonder

#1 Wetenschappelijke modus

Als je oude wetenschappelijke rekenmachine ergens op zolder ligt te verstoffen, is er goed nieuws. Pak je iPhone erbij en open de Rekenmachine. Draai je toestel horizontaal en je zal zien dat er een hoop extra functies tevoorschijn komen. Als er niets gebeurt, moet je ervoor zorgen dat het Staanderichtingsslot in het Bedieningspaneel is uitgeschakeld.

#2 Gebruik de verborgen backspace-knop

Het gebeurt vaker dan je lief is: je voert een rekensom in en je voert per ongeluk het verkeerde getal in. Tik niet op C om opnieuw te beginnen, maar swipe bovenin het scherm naar links om de laatste wijziging terug te draaien. Zo simpel kan het zijn!

iPhone rekenmachine

#3 Kopieer de uitkomst op je iPhone

Overtypen is niet meer van deze tijd, vooral als je de uitkomst van je rekensom elders op je iPhone wil gebruiken. Houd de uitkomst van de som ingedrukt en tik op Kopieer. Vervolgens kun je het getal plakken in welke app je maar wil.

#4 Laat Siri het harde werk doen

Als je even geen handen vrij hebt, dan kun je de rekenmachine van je iPhone ook gebruiken met behulp van Siri. Het enige wat je moet doen is de slimme spraakassistent activeren via de zijknop of Hé Siri en vervolgens de som te noemen. Binnen enkele seconden heeft Siri het antwoord voor je paraat.

Apple’s mogelijke Siri-update voor onder andere iPhone is nogal griezelig

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

ome-kor
ome-kor

Waar is de rekenmachine op mijn iPad? O, wacht die is er niet, daarom gebruik ik daar Pcalc. Pcalc is een prima rekenmachine (volgens mij beter), ook op de iPhone en Mac.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
De rekenmachine op je iPhone is briljanter dan je denkt (en dit is waarom)
Sluiten