Dennis Mons
Dennis Mons iOS 6 februari 2023 5reacties
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe iPhone-update is belangrijk, maar heeft ook een nadeel

We zijn allemaal geneigd met een iPhone om zo snel mogelijk een update te draaien voor iOS 16, maar in het geval van Apple’s iOS 16.3 moet je wellicht nog even wachten. Er zijn wat problemen met iCloud. Nare problemen.

Een update is over het algemeen bijzonder prettig maar het is zeker niet altijd een zaligmakende fiks voor je problemen. Dat bewijst iOS 16.3 ook omdat mensen ineens irritante iCloud-problemen ondervinden. Met andere woorden, wees gerust nog even je hoede met je download voor jouw iPhone.

iOS 16.3 voor je iPhone en iPad is niet zaligmakend

iCloud heeft problemen na de iOS-update. Back-ups worden namelijk ineens automatisch uitgeschakeld. En die back-up van je iPhone is toch wel grotendeels het punt van iCloud.

Dat is niet alleen irritant, voor velen van ons is het een noodzakelijk kwaad: we willen altijd toegang tot onze iPhone, ook middels de Cloud. Er komt dan ook een waarschuwing voorbij na de iOS-update: ‘Een onbekende fout is ervaren.’

Tim Cook Macbook Pro Apple TV Plus macOS
Tijd voor nieuwe updates (Afbeelding: Apple/AFP)

Apple’s iCloud op je telefoon is een ruggengraat

Dat iCloud kuren heeft is weinig plezierig. Het heeft belangrijke informatie in handen inclusief foto’s, Berichten, WhatsApp-berichten en contacten. Het moge duidelijk zijn dat deze glitch sowieso niet geldt voor mensen zonder iCloud.

Voor sommigen is een twee-factor-identificatie een oplossing. Dat kan je makkelijk instellen in je menu bij de veiligheidsinstellingen via jouw iPhone. Welgesteld: dit werkt dus voor geen meter als je dat al hebt gedaan en nu hoopt op een oplossing.

De enige echte oplossing is dat je Apples voorwaarden volgt en simpelweg al je apparaten (zoals je iPhone) opnieuw instelt. Op die manier kan je alles resetten en ervoor zorgen dat je iCloud veilig is.

En geloof ons, je iCloud is belangrijker dan je telefoon.

Desalniettemin is een telefoon makkelijk te herstellen, en nadat je nieuwe gegevens invoert op álle Apple-platformen, waaronder een een nieuw wachtwoord, ben je al snel van het gezeik af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 5

Goderikus
Goderikus

Misschien even uitleggen wat nu precies het probleem is, in plaats van er een beetje omheendraaien met wat marketing-talk

ome-kor
ome-kor

Ja, zo te zien heeft mijn iPhone gewoon de iCloud backup gemaakt vandaag. Gezien het feit dat er ook security fixes in een update zitten is het niet handig om het uit te stellen.

Goderikus
Goderikus

Ach, dat is zo’n overdreven bangmakerij uit de koker van :man_health_worker: Cook.
Beter even de kat uit de boom kijken of er niet weer Wifi/Bt of ander elementaire functies verrampeneerd worden.

ome-kor
ome-kor

Dat heb ik gelukkig niet meegemaakt met mijn iPhone. Met de overgang naar een nieuwe versie (bijv. van 15 naar 16), wacht ik wel enige tijd.

Ook met mijn Macs ben ik behoudend, ik wil eerst weten of ik geen problemen krijg met hardware of software.

Night
Night

Nou, bij mij is er helaas geen beweging meer in te krijgen… :slightly_frowning_face:

“Maak een reservekopie van deze iPhone” staat uit ineens (grijs).
Veeg je 'm naar groen dan komt er een zwart scherm in beeld “Reservekopie inschakelen” en de slider wordt groen. Een seconde later verdwijnt het zwarte scherm en gaat de slider automatisch uit zichzelf weer op grijs. Geen foutmelding niks. En met meer dat 50GB vrije iCloud opslag, mag dat toch niet aan ruimtetekort liggen, lijkt me.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Nieuwe iPhone-update is belangrijk, maar heeft ook een nadeel
Sluiten