Sabine Schults
Sabine Schults Products 5 februari 2023 1reactie
Leestijd: 2 minuten

3 Google Pixel-features die we graag terugzien op de iPhone 15

Het duurt nog even, maar bij OMT kijken we al vol smart uit naar de iPhone 15. Uiteraard hebben we ook een wensenlijstje van functies die we graag willen zien in deze telefoon. Dit zijn 3 toffe Google Pixel-features die we graag terugzien op de volgende smartphone van Apple.

Er wordt al flink gespeculeerd over de mogelijke specs en features van de nieuwe Apple-telefoon. Hoewel het waarschijnlijk een (kleine) verbetering wordt van de voorganger, zijn er toch wat functies waarvan we hopen dat Apple ze afkijkt bij Google. Dit zijn ze.

Deze Google Pixel-features willen we op de iPhone 15!

Natuurlijk spelen beide partijen altijd leentjebuur bij elkaar. Maar dat zorgt er ook voor dat we dankzij deze ontwikkelingen steeds nieuwe features krijgen van party A of van partij B. Deze features zien we in ieder geval graag terug op de iPhone.

#1 Handig voor als je in de wacht staat

Als je naar een bedrijf belt, beland je regelmatig in de wacht. Heel irritant, maar de Google Pixel (vanaf de Pixel 5) heeft gelukkig een handige Hold For Me-modus. Google maakt hierbij gebruik van Duplex, wat gezien kan worden als een geautomatiseerd systeem dat gesprekken voor jou kan voeren.

Google Pixel 7 Pro
Pixel (Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

Hierdoor kan Google Assistant je een melding geven wanneer je uit de wacht wordt gehaald. Zo is er geen reden meer om ooit nog naar de irritante wachtdeuntjes te luisteren. Als iPhone-gebruiker is WANT-redacteur Sabine ontzettend jaloers op.

Hoewel de functie momenteel niet beschikbaar is voor Google Pixel-gebruikers in de Benelux, zou het een mooie toevoeging voor de nieuwe iPhone zijn. We achten de kans klein dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, althans niet op korte termijn.

#2 Ingebouwde functie voor astrofotografie op iPhone 15

De Google Pixel heeft een speciale modus (vanaf de Pixel 3) waarmee kwalitatieve foto’s gemaakt kunnen worden van de sterrenhemel. De functie maakt gebruik van speciale algoritmes en machine learning om de ruis in situaties met weinig licht te verminderen. Een stabiele ondergrond is vereist, maar de resultaten zijn subliem.

Voor de iPhone gebruik je hiervoor normaal gesproken een speciale app. En dus zou een ingebouwde modus die sterren, planeten en andere hemellichamen goed kan fotograferen totaal niet misstaan. Een dergelijke functie zou de cameramogelijkheden van het toestel alleen maar beter maken.

Google Pixel 7, Android, iPhone
Bellen, maar! (Afbeelding: Google)

#3 Liedjes herkennen zonder app

Vergeet Shazam en Soundhound. De Google Pixel-toestellen beschikken over een Now Playing-functie (vanaf de Pixel 2) die je laat weten welk nummer er op dit moment wordt afgespeeld in de ruimte waar je je in bevindt. De naam van het nummer en de artiest worden getoond op het vergrendelscherm. Een app openen is dus niet nodig.

Deze superhandige functie zou wat WANT-redacteur Sabine betreft best naar de nieuwe iPhone mogen komen. Het komt namelijk regelmatig voor dat je een nummer hoort, maar niet op de naam van de artiest of het lied weet te komen. Dat zou met zo’n functie verleden tijd zijn!

Google Pixel 7 heeft fijn camerasysteem, hoe zit dat met de Pixel 8?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

ome-kor
ome-kor

Astrofotografie is wel interessant, alleen hoe vaak gebruik je dat?

Muziek herkennen gaat nu ook al met een iPhone, vraag het Siri. Over Siri gesproken, als die net zo goed als de Google assistent zou werken, dat zou een vooruitgang zijn.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
3 Google Pixel-features die we graag terugzien op de iPhone 15
Sluiten