Mark Hofman
Mark Hofman Apple TV 10 februari 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Misverstand verholpen: Apple TV werkt gewoon zonder iPhone of iPad

Een tijdje terug ontstond er aardig wat controverse door een nieuwe tvOS-update. Consumenten met een Apple TV moesten hierdoor de nieuwe iCloud-voorwaarden accepteren, wat zonder iPhone of iPad niet mogelijk was. Het zorgde voor irritatie, maar gelukkig blijkt deze onterecht.

Apple heeft duidelijk gemaakt dat ook consumenten zonder iPhone of iPad de iCloud-voorwaarden kunnen accepteren. Het heeft een ondersteuningsdocument voor de Apple TV bijgewerkt en vertelt consumenten exact hoe ze het kunnen doen.

Controverse Apple TV blijkt misverstand

Wie een Apple TV zonder iPhone of iPad gebruikte, zat vorige maand met een probleem. Althans, zo leek het. Zonder het gebruik van één van de twee apparaten waren de nieuwe iCloud-voorwaarden niet te accepteren. En zonder dat akkoord was ook de Apple TV zelf niet te gebruiken.

Op Twitter bracht een Google-medewerker, genaamd Chris Koch, het probleem aan het licht. De tweet ging de wereld over en er ontstond controverse over het streaming-apparaat van Apple. Onterecht, zo blijkt achteraf.

Apple maakt gebruikers duidelijk dat de nieuwe iCloud-voorwaarden ook zonder iPhone of iPad te accepteren zijn. In een nieuw ondersteuningsdocument, op zijn eigen website, legt het precies uit hoe je die voorwaarden accepteert.

Verschillende internationale website spreken van een ‘nieuwe fix’ voor het probleem, maar persoonlijk denk ik dat dit al die tijd al mogelijk was. In ons eigen artikel is deze methode overigens ook niet benoemd. Maar het lijkt er sterk op dat Apple vooral duidelijk probeert te maken wat er mogelijk is en het niet zozeer met een oplossing voor het probleem komt.

Meer handige oplossingen

Heb jij een Apple TV in huis en loop je tegen problemen aan? Geen zorgen, want voor elk probleem is er wel een oplossing. Bij One More Thing proberen we zoveel mogelijk van die oplossingen aan te bieden.

Heb jij een probleem, zoals een Siri Remote die het niet meer doet, dan willen we je dus dolgraag helpen. Stuur je probleem naar [email protected] of plaats een bericht op het forum en wij zoeken het voor je uit!

Apple TV-afstandsbediening naar de knoppen? Zo fix je de problemen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Misverstand verholpen: Apple TV werkt gewoon zonder iPhone of iPad
Sluiten