Sabine Schults
Sabine Schults iPhone 19 februari 2023 1reactie
Leestijd: 2 minuten

Bizar iPhone-trucje vult je thuisscherm, maar of je het moet willen…

Bepaalde functies zijn zo nutteloos, dat ze eigenlijk gewoon geniaal zijn. We hebben er weer zo een gevonden. Je kunt namelijk je hele iPhone-thuisscherm vullen met dezelfde app. Vierentwintig exemplaren van Facebook op je thuisscherm, iemand?

Hoe nutteloos het ook lijkt om heel het thuisscherm van je iPhone (of iPad) vol te proppen met één app, is het natuurlijk ook mogelijk om dezelfde app op meerdere pagina’s van het thuisscherm te plaatsen, zodat je ‘m altijd snel terugvindt. Op deze manier kun je er nog enigszins wat nuttigs mee doen. Instellen werkt als volgt.

Zo vul je je iPhone-thuisscherm met dezelfde app

Voordat je aan de slag gaat is het handig om te weten dat het dupliceren alleen werkt als je nog geen exemplaar van de app op je thuisscherm hebt staan. Ga naar de app-bibliotheek op je iPhone door (een paar keer) van rechts naar links te swipen.

Houd de app naar keuze ingedrukt en sleep hem naar een lege thuisschermpagina op je iPhone. Wij kozen in dit geval voor Facebook. Herhaal dit proces keer op keer. Telkens plaats je een kopie op een nieuw leeg thuisscherm. Op het einde sleep je ze allemaal naar hetzelfde scherm.

Facebook-kopieën op iPhone
Ik zie dubbel (Screenshot: OMT)

Zorg ervoor dat de appicoontjes tussendoor blijven wiebelen, anders lukt het niet meer om nieuwe exemplaren toe te voegen aan het thuisscherm van je iPhone. Je zult dan namelijk zien dat het vorige icoontje weer verdwijnt.

En zo kom je er snel weer vanaf

Als je toch het nut niet inziet van de dubbele apps op je thuisscherm, verwijder je ze natuurlijk net zo snel weer door de apps te laten wiebelen en stuk voor stuk op de minnetjes te drukken. Als je daar niet zo’n zin in hebt, kun je ook gewoon het hele thuisschermpagina van je iPhone verwijderen.

Houd het scherm ingedrukt, zodat de appicoontjes gaan wiebelen. Tik vervolgens op de bolletjes onderin het scherm. Haal het vinkje weg bij de pagina vol met duplicaten en druk vervolgens op het minnetje. Kies nu voor Verwijder.

De grote veranderingen die de iPhone 15 Pro ondergaat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

svenkost
svenkost

Het is juist een optie die ik zocht! Ik wil voor ‘slaap-focus’ een apart scherm maken, met een aantal apps die ik speciaal voor 's nachts wil hebben. Deze apps zitten normaal in mapjes netjes gesorteerd. Nu had ik ze daaruit gehaald en op een apart blad gezet, maar met deze optie kan ik het en in het mapje laten zitten, waar hij hoort, en op een apart scherm voor 's nachts. Geniaal!

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Bizar iPhone-trucje vult je thuisscherm, maar of je het moet willen…
Sluiten