Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apple Watch 7 februari 2023 1reactie
Leestijd: 2 minuten

Hoe de toekomstige Apple Watch je smartwatch-gebruik voorgoed verandert

Anno 2023 is de Apple Watch meer dan een slim klokje alleen. De smartwatch is natuurlijk de ideale manier om je gezondheid bij te houden. Alleen lijkt het er nu sterk op dat hij voorgoed gaat veranderen.

Wie een Watch in bezit heeft, die heeft ’em waarschijnlijk de hele dag om de pols hangen. Logisch, want het heeft weinig zin om hem ook daadwerkelijk los te maken. En laat dat precies het punt zijn waarop Apple zijn smartwatch volledig aan wil passen.

Apple Watch tilt de smartwatch naar hoger niveau

De slimme koppen bij Apple denken nu na over een flink herontwerp van jouw kleine vriend om de pols. Door een nieuw patentaanvraag krijgen wij een idee hoe dat er ongeveer uit moet zien.

De nieuwe patentaanvraag, die is opgespeurd is door Apple Insider gaat door het leven met de naam: “Watch Having a Release Mechanism”. Daarin zien we zowel de voor- als nadelen als de Apple Watch om de pols zit.

Apple Watch Ultra, iPhone 15
Sterk en ontzettend licht. (Afbeelding: Apple)

Voordelen en nadelen

In de patentaanvraag is het volgende te lezen: “Horloges en andere draagbare apparaten zijn over algemeen aantrekkelijk voor gebruikers vanwege hun draagbaarheid, esthetische aantrekkingskracht en verschillende functionaliteiten, op basis dat ze vastgemaakt worden aan het lichaam van de gebruiker.”

Tot zover de voordelen. Er is in het document ook te lezen over het nadeel van de Apple Watch. “Helaas blijven draagbare apparaten beperkt in het aantal functies dat ze bieden en kunnen ze niet alle wenselijke features verwezenlijken.”

Een opmerkelijke oplossing

Om dat probleem op te lossen heeft Apple een opmerkelijke manier gevonden. Op een tekening is te zien hoe je de kast van de Apple Watch makkelijk losmaakt. Hiervoor hoeft het bandje niet losgemaakt te worden. In het document zijn verschillende manieren beschreven om de kast te ontkoppelen van het bandje.

Het grote voordeel hiervan is dat je de sensors van de smartwatch op een andere manier kunt inzetten. Zo kan er zelfs een camera worden toegevoegd.

Apple Watch losmaken patent.
Zo maak je de Apple Watch op een bijzondere manier los. (Afbeelding: Apple Insider)

Dat het bedrijf dit idee verder uitwerkt is niet heel raar. Terwijl de Apple Watch in het begin nog erg gekoppeld was aan de iPhone, werkt het apparaat nu veel zelfstandiger. Daardoor heb je jouw iPhone niet altijd meer nodig als je met je Apple Watch op pad gaat. Als je dus alleen met de smartwatch op pad wil, heb je door ‘m los te maken veel meer mogelijkheden, waarvoor je normaal een telefoon gebruikt.

Wat de titanium Apple Watch ons stiekem vertelt over de iPhone 15 Pro

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 1

Goderikus
Goderikus

Als je iets naar een hoger niveau tilt, en het laat dan los, dan lijkt me dat niet noodzakelijkerwijs erg handig.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Hoe de toekomstige Apple Watch je smartwatch-gebruik voorgoed verandert
Sluiten