Dennis Mons
Dennis Mons OMT Specials 27 februari 2023 6reacties
Leestijd: 3 minuten

Van iMac tot iPod: deze 5 vergeten Apple-producten moeten een nieuw leven krijgen

We stellen gerust dat we nogal nostalgische aangelegd kunnen zijn. Weet je nog die tijd dat de Walkman de shit was? Of dat we in enige paniek waren omdat de Tamagotchi nog thuis lag en we die geen eten konden geven? Ook Apple heeft vergeten producten waar we nog altijd een warm hart voor hebben. Deze 5 zouden we graag zien terugkeren.

Apple heeft een aantal fantastische producten gehad die helaas geen opvolger hebben gekregen. En daarom mijmeren we vaak over nieuwe versies van producten die ons nostalgisch botje kietelen.

Apple-nostalgie waar we een nieuwe versie van willen

Er zijn van die producten waar je met weemoed aan terug denkt. Het waren iconen die menig hart sneller deden kloppen. Zo ook deze vijf Apple-producten waar we stiekem best een 2023-versie van willen hebben.

1. De G4 Cube

De rol van lieve kleine Apple-computer is nu ingenomen door de Mac mini, maar daarvoor hadden we eerst de G4 Cube. Dit frappante, semitransparante apparaatje was prachtig en absoluut een pc waar mensen met enige jaloezie naar keken. Het had echter een groot probleem: hij kostte 1.799 dollar in 2000 (omgerekend 3.125 dollar in 2023). Maar voor de prijs van een nieuwe Mac Mini (719 euro) en die specs willen we gerust een terugkeer van het vierkante doosje zien.

Toch best een sexy dingetje (Afbeelding: Apple)

 2. Apple’s iPod Classic

De komst van de iPhone in 2007 heeft feitelijk een van Apple’s populairste producten de das omgedaan: de iPod. Maar potverdorie wat was de impact van het apparaat groot. Overal in het straatbeeld doken mensen met de iconische witte oordopjes op. Wat ons betreft komt er ooit nog een superversie uit van de muziekspeler met de draaischijf, al is het alleen om het heerlijke, klikkende geluid als je naar nummers zocht.

Apple, iPod
Duizend nummers! (Afbeelding: Apple)

3. AirPower

Oké, toegegeven: deze briljante uitvinding werd wel gepresenteerd maar zag vervolgens nooit het levenslicht. Deze draadloze oplader was geschikt voor de iPhone en je Apple AirPods (en nope, niet je Apple Watch). Naar verluidt zou de lader veel te heet worden dus trok het bedrijf de stekker eruit. Maar anno 2023 moet dit probleem toch eenvoudig op te lossen zijn? Dus kom maar door met een nieuwe versie.

Apple AirPower
Naar verluidt werd ‘ie wel héél warm. (Afbeelding: Apple)

4. De iMac G3

Het heeft geen enkel nut om een bakbeest als de iMac G3 nieuw leven in te blazen, maar wat vonden we de G3 toch mooi en absoluut uniek. En ja, natuurlijk heeft Apple de iMac an sich met kekke kleurtjes opnieuw uitgebracht, maar juist die bolle had enorm zijn charmes. Geen idee wat voor specs we dan zouden willen, maar hij zou wel weer goed staan in een kantoor.

classic, apple, update
Deze iMac G3 is een van de ultieme classics. (Afbeelding: Apple)

5. iMac Pro

En als we dan toch nog even bij de iMacs blijven: waar blijft een nieuwe versie van de iMac Pro? Deze machine kwam al in 2017 uit, maar heeft in de tussentijd geen update gehad. Maar als je niet het enorme bedrag voor een Mac Pro wilt hoesten, maar je wel meer kracht wil dan een ‘gewone’ iMac (nog altijd met een M1-processor) dan past een nieuwe iMac Pro met nieuwe specs daar prima tussen.

Apple Pro, iMac
De iMac Pro naast een MacBook. (Afbeelding: Apple)

Apple heeft inmiddels de M2 Pro- en Ultra-processor en de Studio Display en Pro Display XDR dus de componenten zijn er al. Waar wacht je op, Apple?

Welk Apple-apparaat moet volgens jou een comeback krijgen? Laat het weten in de reacties.

Icoon Apple Lisa 1: gaat onder hamer en kost je een dure auto

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 6

Night
Night

Wat dacht je van een ‘gewone’ 27" iMac met M2 of M2 Max processor?

En de cube? Is dat niet de Studio van nu?

ome-kor
ome-kor

Ja, de gewone 27 inch iMac en ook de MacBook 12 inch óf de 11inch Air.

diMay
diMay

Doe maar gewoon.
Een simpele 27" iMac is al meer dan goed genoeg.
Zal ik bij de eerstvolgende vallende ster een wens doen ?

En ja, de Cube, waarom is die zo vlug doodgeknepen ?

ome-kor
ome-kor

De Cube had last van oververhitting, er zat geen ventilator in (koeling ging door convectie), sommige exemplaren hadden last van scheuren in het plastic omhulsel en hij was nogal duur.

Marq
Marq

Ik zou graag de AirPort Extreme terug willen

laurensblom
laurensblom

De enige Mac ‘waar iedereen op zit te wachten’ is de 27 inch iMac. Maar dat schijnt niet door te dringen tot Apple.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Van iMac tot iPod: deze 5 vergeten Apple-producten moeten een nieuw leven krijgen
Sluiten