Dennis Mons
Dennis Mons Accessoires 16 februari 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Apple komt met een update voor wel heel specifieke MagSafe-hardware

Het is van groot belang dat je al je Apple-apparatuur up to date houdt. Op die manier blijf je veilig en gebruik je de belangrijke en leuke features. Apple komt daarom met een update voor een product waarvan je het eigenlijk niet zou verwachten: de MagSafe 3-kabel.

OMT informeert je vrijwel altijd over belangrijke updates van bijvoorbeeld de iPhone, Mac, iPad of Apple Watch. Maar we vermoeden dat dit de eerste keer is dat we we je melden dat je even je kabeltje moet updaten.

Apple updatet je MagSafe-kabel maar zegt niet waarom

We zijn ondertussen al gewend dat de MagSafe-oplader van Apple sowieso updates krijgt. Nog deze maand rolde het bedrijf een update uit voor de MagSafe Duo Charger. Eind vorig jaar kreeg de standaard MagSafe-oplader nieuwe firmware.

De update van de kabel komt voor velen echter uit de lucht vallen. Het gaat om versie 10M1543 en werd gespot door @aaronp613 die er melding van maakte op Twitter. Het meest curieus is echter dat Apple de update niet heeft aangekondigd. En het heeft (zoals het normaal) geen patch notes vrijgegeven. Met andere woorden: we hebben geen idee wat de update nu eigenlijk doet.

MagSafe
MagSafe 3 op de nieuwe MacBook Pro (Afbeelding: Apple)

Alles gaat vanzelf

Over de installatie van de update hoef je jezelf niet druk te maken. Apple heeft ervoor gezorgd dat dit volautomatisch gaat wanneer je de kabel bevestigt aan je MacBook.

MacBooks met een MagSafe 3-poort zijn onder andere de M2 MacBook Air uit 2022, de 14-inch MacBook Pro-modellen die in 2021 of later zijn geïntroduceerd en de 16-inch MacBook Pro-apparaten van 2021 of later.

Grootste MacBook Air ooit krijgt deze nieuwe chip

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple komt met een update voor wel heel specifieke MagSafe-hardware
Sluiten