Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apple Inc. 7 februari 2023 0reacties
Leestijd: 2 minuten

Intrigerende AI-conferentie Apple keert dit jaar terug in Steve Jobs Theatre

Nu bedrijven, zoals Apple, allerlei richtlijnen en regels met betrekking tot covid-19 terugtrekken, is er ruimte voor real-life evenementen. Eén van de eerste die bij de iPhone-maker op de planning staat, heeft betrekking op kunstmatige intelligentie (AI). Dat belooft wat te worden, op deze jonge markt.

Het AI-evenement dat Apple organiseert, is niet bedoeld voor buitenstaanders. Alleen mensen die daadwerkelijk bij het bedrijf werken, mogen hierbij aanwezig zijn. Hoewel er straks wel een stream voor werknemers beschikbaar is, is niet duidelijk of jij en ik ook mee mogen kijken. Dat moeten we nog even afwachten.

Apple organiseert AI-evenement

Het aanstaande evenement staat in het teken van kunstmatige intelligentie. Dat lijkt wellicht opvallend, vanwege de recente ontwikkeling aangaande Google Bard en ChatGPT, maar is minder spannend. Dit evenement vindt namelijk jaarlijks plaats. Het grote nieuws is nu dat dit dus weer op een fysieke locatie gebeurt.

Je moet dit eigenlijk zien als een soort WWDC (een conferentie voor ontwikkelaars), maar dan alleen voor Apple-medewerkers. Ondanks het feit dat het evenement dus aanvankelijk niet zo bijzonder lijkt, kunnen er wel bijzondere dingen gebeuren. De markt voor AI is jong, maar ook heel hot.

Concurrentie met OpenAI en Google

De laatste tijd horen we bijvoorbeeld heel veel over ChatGPT van OpenAI. Dat is een chatbot die gesprekken kan aangaan met mensen. Inmiddels zetten gebruikers de AI-bot ook in voor het maken van huiswerk of schrijven van intro’s voor podcasts. Er is dus zeker vraag naar deze nieuwe dienst.

Google gooide deze week ook z’n gewicht in de AI-strijd met de aankondiging van Bard. Ook dat is een chatbot die dialogen voert. Of Apple met een soortgelijke dienst aan komt zetten, is nog maar de vraag. Volgende week horen we er dus ongetwijfeld meer over. Wellicht dat het bedrijf zelf iets naar buiten brengt, of dat iemand informatie lekt.

Reverse Wireless Charging: geprezen feature nog altijd in pijplijn Apple

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Reacties: 0

Wees de eerste die reageert.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Intrigerende AI-conferentie Apple keert dit jaar terug in Steve Jobs Theatre
Sluiten